-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 09

A.Kliševičiaus premija – Kristinai Diglei

Penktadienio vakarą Klaipėdos dailės parodų rūmuose iškilmingo VDA Klaipėdos vizualinio dizaino katedros posėdžio metu jau antrą kartą bus įteikta leidinio „Kaligrafijos sąsiuviniai“ kūrybinės grupės įsteigta Algio Kliševičiaus premija.
Kaligrafijos sąsiuvinys.
Kaligrafijos sąsiuvinys.
Temos: 2 Premija Kaligrafija

Premija skiriama jauniems menininkams, dizaineriams, dar besimokantiems ar jau baigusiems meno studijas už  kūrybišką veiklą kaligrafijos, tipografikos, rašto meno, vizualinio dizaino srityse.

A. Kliševičius (1950–2008) buvo nuolat ieškantis, eksperimentuojantis kūrėjas, dirbęs ekslibriso, knygų grafikos, estampo, kompiuterinės grafikos ir kaligrafijos srityse. Jis kūrė firminius ženklus, reklamas, heraldikos objektus, rengė ne tik individualias parodas, dalyvavo bendrose parodose, bet buvo daugelio kaligrafijos parodų, projektų iniciatorius ir įgyvendintojas. Visos svarbiausios Lietuvos kaligrafijos ir rašto meno parodos jo pastangomis vyko Klaipėdoje, lietuvių kaligrafija buvo pristatoma užsienyje.

A. Kliševičius inicijavo unikalų  šalies mastu tęstinį meno leidinį „Kaligrafijos sąsiuviniai“, kuris leidžiamas ir po jo mirties. A. Kliševičiaus aktyvios veiklos dėka Klaipėda vadinama kaligrafijos sostine.

Klaipėdos kultūros  bendruomenės ir leidinio „Kaligrafijos sąsiuviniai“ kūrybinės grupės iniciatyva šviesiam kolegos atminimui 2009 m. įsteigta Algio Kliševičiaus premija, kurios tikslas – paskatinti jaunus ir kūrybingus dizainerius, dailininkus, atžymėti jų pasiekimus kaligrafijos, tipografikos ir vizualinio dizaino srityse.  Pirmoji Algio Kliševičiaus premija 2009 m. buvo paskirta dizainerei, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos (LGDA) narei Eglei Krištopaitytei.

Šių metų Algio Kliševičiaus premija paskirta Kristinai Diglei. Klaipėdietė mokėsi A. Brako dailės mokykloje, 2009 m. baigė bakalauro studijas VDA Klaipėdos vizualinio dizaino katedroje, šioje katedroje tęsia magistratūros studijas. Savo magistriniam darbui pasirinko rašto meno temą („Agliutinacijos rašto mene“), sukaupė ir išstudijavo daug vertingos medžiagos.

Dirba kūrybingai, nuolat ieško naujų raiškos formų,  netikėtų sprendimų, meno ir mokslo sintezės rašo mene, eksperimentuoja, jungdama du jai artimus dalykus – šviesos dizainą su šrifto menu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius