-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 24

A.Kubilius: 2009-ieji – didžiausių išbandymų, 2010-ieji – pertvarkų metai

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį 2009-uosius pavadino didžiausių išbandymų metais ir sakė, kad kitąmet bus siekiama sutarti dėl esminių svarbiausių valstybės gyvenimo sričių pertvarkų, įskaitant socialinę apsaugą ir valstybės valdymą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Aš pavadinčiau didžiausių išbandymų metais nuo pat nepriklausomybės pradžios. Ir išbandymų, kuriuos mūsų visuomenė, nors ir sunkius išbandymus, bet atlaikė“, – ketvirtadienį apie besibaigiančius metus interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Anot Vyriausybės vadovo, kitus metus Lietuva pasitiks matydama „krizės pabaigos perspektyvas“. A.Kubiliaus teigimu, Lietuvos visuomenė parodė, kad sunkumus sugeba priimti „atsakingai ir santūriai“.

„Norėčiau, kad kitais metais turėtume daugiau laiko tam, kad visi kartu galėtume sutarti dėl esminių pertvarkų, veikiančių ilgalaikę Lietuvos perspektyvą, kuriant modernią, atvirą, nebijančią globalios konkurencijos šalį, kurioje kuriamos pačios palankiausios sąlygos lietuviams, Lietuvos piliečiams gyventi ir kurti šeimas, savo ateities perspektyvą“, – sakė A.Kubilius.

„Turiu omenyje ir sveikatos sistemą, ir švietimą, ir socialinės rūpybos sistemą. O kad šiose srityse pasiektume tokių permainų ir gautume tokias paslaugas, kokių visi norime, turime susitvarkyti valstybės valdymą – mažiau biurokratijos, arčiau žmonių, daugiau dinamikos, daugiau gebėjimo priimti ir įgyvendinti reikalingus strateginius sprendimus – tai yra pagrindiniai uždaviniai“, – teigė premjeras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius