-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 06

A.Kubilius: A.Merkel žino, su kokiais energetikos iššūkiais susiduriame

Po valandą trukusio susitikimo su Vokietijos kanclere Angela Merkel, Andrius Kubilius žurnalistams tvirtino, kad susitikimas buvo „tikrai labai vertingas“ ir kad jo metu aptarti „svarbūs strateginiai klausimai“. Vienas iš jų – energetikos saugumas ir problemos, su kuriomis Lietuva susiduria šiuo atžvilgiu.
Baltijos jūros valstybių  Vyriausybių vadovų susitikimuose pirmininkavo A.Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Daug dėmesio skyrėme Lietuvai labai svarbiems energetikos klausimams. Kanclerė gerai informuota apie tai, su kokiais iššūkiais mes susiduriame ir kokias problemas turime spręsti. Pačiais svarbiausiais klausimais, kaip šiame regione turi būti plėtojama elektros rinka, kaip turi būti sprendžiamos dujų tiekimo problemos ir pan. mūsų požiūriai visiškai sutapo. Mūsų regiono energetikos problemų sprendimo būdas, kurio pradžią jau matėme ir šiek tiek anksčiau, ieškant bendraeuropinių sprendimų ir toliau bus pats svarbiausias atsakas į visus mūsų laukiančius iššūkius“, – po susitikimo su Vokietijos kanclere pirmadienį Vyriausybėje sakė A.Kubilius.

Be kitų aptartų klausimų, buvo ir po krizės atsigaunanti Europa. „Sutarėme, kad Europa iš šios krizės turi išeiti sustiprėjusi. Lygiai tokius pat tikslus keliame ir Lietuvai. Europa sustiprėjusi išeiti gali tik būdama labiau konsoliduota ir labiau vieninga tiek savo finansų, tiek ekonomikos politikose. Lygiai taip pat tokioje svarbioje srityje, kaip energetika, Europa gali rasti tinkamus sprendimus tik ieškodama bendresnių, labiau integruotų ir labiau konsoliduotų sprendimų“, – sakė A.Kubilius.

A.Merkel su oficialiu vizitu Lietuvoje lankosi pirmą kartą. Pirmadienį Vokietijos kanclerė taip pat susitiko ir su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius