-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 20

A.Kubilius: gali tekti dirbti ir iki kol sulauksime 67-erių

Premjeras Andrius Kubilius interviu Lietuvos televizijai metu teigė, kad dar šiemet valdantieji turėtų apsispręsti dėl pensinio amžiaus ilginimo. Anot jo, per artimiausius keletą metų jis turėtų pailgėti iki 65 metų. O ateityje, A. Kubiliaus teigimu, gali tekti dirbti ir iki kol sulauksime 67-erių.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LTV laida „Panoramoje“ nuskambėjo dalis A.Kubiliaus interviu laidai „Savaitė“. Interviu metu A.Kubilius sakė, kad šiais metais numatoma pradėti socialinės srities reformą. Laukia ir labai svarbias struktūrines pertvarkas lemsiantys sprendimai – pavyzdžiui, pensinio amžiaus ilginimas.

„Manau, kad tai padarysime labai netrukus, ir tuos 7 ar 8 principus, kuriuos šiais metais įgyvendinsime, netrukus paskelbsime.  Tai, kaip jau sakiau, pensinio amžiaus ilginimas, įmokų administravimo apjungimas, kai kurių išmokų peržiūrėjimas, kurios bus mokamos tiems, kurie šiandien jas gauna, bet naujos nebebus skiriamos. Turiu omenyje pirmo ir antro laipsnio pensijas. Ir kiti tokie dalykai, esminiai dalykai, bet juos galima padaryti susitarus ir apsitarus greitai, šiais metais“, – LTV teigė A. Kubilius.

Anot jo, per artimiausius keletą metų pensinis amžius pailgės iki 65 metų, vėliau gali ilgėti dar keliais. Šiuo metu Lietuvoje moterys į pensiją išeina sulaukę 60 metų, vyrai – 62,5 metų.

„Norime nuosekliai siekti, kad pensinis amžius pailgėtų iki 65 metų. Tai bus daroma ne per pusę metų, ne per metus, bet per tam tikrą laikotarpį, matyt, artimiausius keletą metų. Bet toliau mes turime matyti ir tai, kad daugumoje Europos valstybių, turinčių ir galbūt didesnį socialinės gerovės laipsnį, yra einama ir prie 67 metų amžiaus. Tai tų 67 metų, kalbant apie ateinantį dvidešimtmetį, negalime pamesti iš savo akių. Bet tikrai neturime gąsdintis, kad tai bus artimiausiu metu“, – „Savaitei“ sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius