Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 04

A.Kubilius nemato galimybių didinti finansavimą LRT

Premjeras Andrius Kubilius sako nematantis realių galimybių rasti papildomą finansavimą transliacijas trumpinančiam nacionaliniam transliuotojui Lietuvos radijui ir televizijai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Premjeras

„Pinigų niekur nėra per daug, tai turiu labai aiškiai pasakyti. Ir taupyti turi visi – tarp jų tokia svarbi institucija kaip Lietuvos radijas ir televizija. Jau metų pradžioje buvo žinoma, koks skirtas biudžetas, nuo pat metų pradžios Lietuvos radijas ir televizija turėjo visas galimybes racionalizuoti savo darbą, kai kurių programų gal šiek tiek sumažinti“, – antradienį žurnalistams sakė premjeras.

Anot jo, lėšų nacionaliniam transliuotojui būtų galima skirti tik jų nuo ko nors nukirpus.

„Manau, ne pirmas kartas, kai ieškant racionalaus lėšų naudojimo būdo atsisakoma kai kurių programų transliacijos, ypač dieną. Todėl tikrai nemanau, kad taip paprasta būtų rasti kokių nors didelių papildomų lėšų ir jas skirti Lietuvos radijui ir televizijai, nes tai reikštų, kad kam nors kitam neturėtume jų skirti“, – svarstė A.Kubilius.

LRT vadovybei aš siūlyčiau suvokti, kad jeigu yra skirta pinigų, tai pagal tuos pinigus reikia suskaičiuoti savo misiją, kas turi būti transliuojama, o ne galvoti atvirkščiai.

Lietuvos radijo programos nuo gegužės sutrumpintos iki 18 valandų per parą, radijo programos „Klasika“ – iki 11 val. per parą darbo dienomis ir iki 15 val. švenčių bei poilsio dienomis, „Opus 3“ transliacijas – iki 11 val. per parą. Lietuvos radijas ir „Opus 3“ iki tol buvo girdimi visą parą, „Klasika“ – 18 valandų.

Tuo metu analoginės Lietuvos televizijos transliacijos sutrumpintos iki 9 val. per parą nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, iki 10 val. penktadieniais ir iki 17 val. švenčių bei poilsio dienomis.

Interviu Lietuvos radijui A.Kubilius, paklaustas, ar nekelia grėsmės visuomeninio radijo transliacijos nutraukimas naktį, atsakė: „Nesuprantu, kodėl kai žmonės turi miegoti, kažkas transliuoja.“

„LRT vadovybei aš siūlyčiau suvokti, kad jeigu yra skirta pinigų, tai pagal tuos pinigus reikia suskaičiuoti savo misiją, kas turi būti transliuojama, o ne galvoti atvirkščiai – galima pažiūrėti į lubas, pasakyti, kad mūsų misija tokia, ir prašome duoti mums pinigų“, – sakė A.Kubilius.

2010 metams LRT iš biudžeto skirta 35 mln. litų, papildomų pajamų dar planuojama gauti iš komercinės veiklos, patalpų nuomos.

2008 metais LRT skolos viršijo 6,5 mln. litų. Pirminiais duomenimis, pernai LRT patyrė 10,6 mln. litų nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius