Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 24

A.Kubilius: premjero ar ministro grįžimas iš atostogų negali sustabdyti škvalo

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad jo ir aplinkos ministro atostogos Pietryčių Lietuvą nusiaubusio škvalo metu neturėjo reikšmės šios situacijos sprendimui.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Premjero grįžimas ar negrįžimas iš atostogų negali sustabdyti tokių škvalų, o kaip įveikti jų padarinius, Vyriausybė turi tuos instrumentus, kuriuos gali panaudoti, ir jie buvo naudojami, ir toliau bus naudojami“, – interviu Lietuvos radijui antradienį teigė premjeras.

„Toliau lieka dalykai, kurie susiję ne su Vyriausybės dalykiniu veikimu, kiek su įvairiais vertinimais, kurių aš nesiimu vertinti“, – pridūrė jis.

A.Kubilius dėkojo laikinai jį pavadavusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei ir sakė buvęs informuojamas apie nelaimę bei kartu ieškojęs sprendimų.

„Žinojau, kokie padariniai ir buvau informuotas premjero pareigas einančios I.Šimonytės. Sutarėme, kokių veiksmų reikia imtis. Mano įsitikinimu, I.Šimonytė ir likę Vyriausybės nariai veikė efektyviai ir tinkamai tokioje situacijoje. (...) Noriu padėkoti I.Šimonytei už tai, kaip vykdė patikėtas pareigas šiuo metu“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Ministro pirmininko teigimu, atsakingos institucijos nelaimės atveju dirbo pakankamai efektyviai nepriklausomai nuo to, kad jų vadovai atostogavo.

„Kažkaip sureikšminame grįžimus ar negrįžimus iš atostogų. Suprantu, kad žmonės galbūt sureikšmina, bet klausimas, ar Vyriausybė ir atitinkamos institucijos tinkamai dirba tokių nelaimių (...) metu. Mano įsitikinimu, tos žinybos, kurios turėjo reaguoti į tokią tikrai netikėtą ir Lietuvoje neįprastą bėdą, dirbo pakankamai efektyviai – nuo savivaldybių lygmens iki atitinkamų žinybų lygmens“, – kalbėjo A.Kubilius.

„Vieno ar kito ministro arba kito pareigūno buvimas ar nebuvimas atostogose arba grįžimas nepakeičia pačių institucijų darbo. Pats ministras ar premjeras, būdamas Lietuvoje, negali sustabdyti škvalo ar tornado, kuris Lietuvoje visiškai neįprastas“, – teigė premjeras.

Rugpjūčio 8-osios naktį audra plėšė pastatų stogus, laužė medžių šakas, vertė medžius, kurie krito ant elektros oro linijų, gadino laikančiąsias metalo konstrukcijas, traukė elektros laidus, dėl žaibo sukeltų elektros išlydžių buvo sugadinta elektros įrenginių.

Gamtos stichiją tąkart nusinešė keturių žmonių gyvybes. Nuo škvalo smarkiausiai nukentėjo Kaunas, Varėnos, Alytaus, Trakų rajonai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius