-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 31

A.Kubilius: Rusijai ketinant pirkti „Mistral“, Lietuvai kyla klausimas, kur Maskva mato priešus

Rusijai iš Prancūzijos planuojant pirkti karo laivą „Mistral“, Lietuvai kyla klausimų, kur Maskva regione įžvelgia priešus, pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Amfibinis „Mistral“ karo laivas puikiai pritaikytas išlaipinti greitojo reagavimo pajėgas ir tiksliai vadovauti tiek jūroje, tiek sausumoje vykdomai operacijai.
„Mistral“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kai mes girdime, kad Rusija planuoja nusipirkti iš Prancūzijos sraigtasparnių nešėjus „Mistral“, ir kad vieną jų ketinama įkurdinti Baltijos regione, mums kyla paprastas klausimas: nuo ko Rusija ruošiasi ginkluotis? Kur šiame regione yra Rusijos priešų?“, – interviu „RIA Novosti“ naujienų agentūrai sakė Lietuvos vyriausybės vadovas.

Šiais metais Prancūzija paskelbė sutinkanti parduoti Maskvai vieną „Mistral“ klasės laivą ir svarstanti parduoti licenciją pastatyti dar tris tokius laivus Rusijoje.

Laivas „Mistral“, iš kurio gali kilti ir į kurį gali tūpti sraigtasparniai, yra 21 tūkst. tonų vandentalpos, jo ilgis 200 metrų, plotis – 32 metrai, plaukimo greitis – 19 mazgų, plaukimo nuotolis – 20 tūkst. jūrmylių (37 tūkst. kilometrų).

Paklaustas, kur aktyvesnio NATO dalyvavimo prašanti Lietuva mato savo priešus, A.Kubilius sakė nekalbąs apie priešus, bet priminė bendras Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad 2009“ (Vakarai 2009) ir kalbas apie galimas raketinio komplekso „Iskander“ statybas Kaliningrade.

„Mes matome aplink save didžiulius karinius kontingentus iš abiejų pusių ir norėtume, kad regione būtų mažiau karinio buvimo. Kol kas mes nematome judėjimo į tą pusę. Iš kitos pusės, kas dėl karinių NATO bazių, tai kol kas tokių planų nėra. Mes susirūpinę mūsų oro erdvės apsauga. Juk buvo atvejų, kai mūsų teritorijoje krito rusų kariniai lėktuvai“, – Rusijos agentūrai sakė A.Kubilius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius