-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 04

A.Kubilius tęsia investicijų medžiokles

Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus vadovaujama delegacija birželio 9 dieną darbo vizito vyksta į Švediją, Stokholmą, teigiama Ministro pirmininko tarnybos pranešime spaudai.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vizito metu ministras pirmininkas A.Kubilius susitiks ir su Švedijos premjeru Fredriku Reinfeldtu. Šis vizitas į Švediją turėtų paskatinti intensyvesnius  dvišalius ekonominius santykius, investuotojams bus pristatyti pasiekimai vystant žinių ekonomiką, numatoma aptarti naujas verslo plėtros galimybes.

Lietuvos Vyriausybė aktyviai siekia pritraukti tiesiogines užsienio investicijas, kaip didžiausią prioritetą įvardydama aukštą kokybę ir sparčiai augančias rinkas.

Delegacijos nariai planuoja susitikti su svarbiausiomis Švedijos kompanijomis bei privačiais investiciniais fondais. Jų metu bus plačiai kalbama apie Lietuvos ekonomikos perspektyvas bei  šalies potencialą, kuris galėtų paskatinti tolesnį dvišalį bendradarbiavimą. Susitikimuose taip pat dalyvaus pagrindiniai Švedijos investuotojai, kurie dirba Lietuvoje ir gali pasidalinti savo patirtimi. Vizito į Švediją metu yra numatyti Premjero susitikimai su Švedijos fondo „East Capital“, „Swedbank“, investicinės bendrovės „Kinnevik“ ir kitų kompanijų atstovais. Į Švediją kartu su ministru pirmininku vyksta ūkio ministras Dainius Kreivys.  

Vizito į Švediją metu bus pristatomos Lietuvos Vyriausybės vykdomos ekonominės ir finansinės priemonės, kuriomis pavyko susigrąžinti tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą ir toliau vystyti šalies ekonominį konkurencingumą. Įgyvendindama fiskalinio konsolidavimo priemones ir imdamasi reikiamų žingsnių, Lietuva ir toliau pasirengusi veiksmingai ir atsakingai spręsti struktūrines problemas viešųjų finansų sektoriuje. Lietuvos Vyriausybės pastangas konsoliduojant viešuosius finansus jau įvertino Europos Komisija, Tarptautinis valiutos fondas, tarptautinės vertinimo agentūros ir kapitalo rinkos.  

Lietuvos Vyriausybė aktyviai siekia pritraukti tiesiogines užsienio investicijas, didžiausiu prioritetu įvardindama aukštą kokybę ir sparčiai augančias rinkas. Nedideli mokesčiai, labai konkurencingos bendrosios verslo sąnaudos, gabūs žmonės ir į investicijas orientuota Vyriausybė – tai svarbiausi sėkmės veiksniai, turintys paskatinti tarptautines kompanijas įsikurti Lietuvoje. Lietuvoje jau investavo tokios pirmaujančios tarptautinės kompanijos, kaip „Barclays“, IBM ir „Western Union“.    

Švedija, viena pagrindinių ekonominių Lietuvos partnerių, užima pirmąją vietą užsienio investuotojų sąraše ir yra viena svarbiausių prekybos partnerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius