Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 09

Andrius Mamontovas: „Lietuva požiūrio į dvigubą pilietybę turi mokytis iš Izraelio“

Atlikėjas Andrius Mamontovas šiuo metu lankosi Izraelyje, kur antradienį susitiko su į šią šalį taip pat atvykusiais 40-čia lietuvių moksleivių. Į šalį su Izraelio ambasados projektu atvykusiems moksleiviams A.Mamontovas pasakojo apie savo jausmus Izraeliui. Anot jo, Lietuva iš šios šalies gali pasimokyti daug ko, pavyzdžiui, požiūrio į dvigubą pilietybę.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Jūs atvažiavot į tokią šalį, apie kurią yra daugybė mitų, tiesų ir netiesų, ir daug istorijų. Bet man kas labai patinka, ir ką, man atrodo, Lietuva geriausiai galėtų išmokti iš Izraelio – kaip žiūrėti į savo tautiečius. Kaip mes Lietuvoje žiūrime į emigrantus?

Sakome: jūs išvažiavot ir būkit ten, ir nebegrįžkit, neduosim jums dvigubos pilietybės, jūs išdavėt tėvynę ir važiuokit lauk. Nesuprantu, kodėl mes taip patys žiūrim į savo žmones. Tuo tarpu čia jie žiūri kitaip“, – sakė A.Mamontovas.

Izraelio ambasados nuotr./Andrius Mamontovas su Lietuvos moksleiviais Izraelyje
Izraelio ambasados nuotr./Andrius Mamontovas su Lietuvos moksleiviais Izraelyje

„Jie žiūri taip, kad nesvarbu, kur tu gyveni, jei tu palaikai šitą valstybę – tu esi jos pilietis. Ir jei tu esi už tai, kad Izraelis klestėtų, duodam tau dvigubą pilietybę. Ir Izraelio žmonės net gyvendami kitur jaučiasi savo šalies piliečiai, nes jie dalyvauja savo šalies gyvenime“, – pridūrė atlikėjas.

Pasak atlikėjo, tokį požiūrį derėtų perimti ir lietuviams.

„Kartais man atrodo, kad Lietuva elgiasi provincialiai. (...) Mes kaip šalis dar nesame suaugę iki tokio supratimo, kad tie, kurie gyvena už Lietuvos ribų, yra tokie patys lietuviai kaip tie, kurie gyvena Lietuvoje“, – sakė A.Mamontovas.

Atlikėjas sakė Izraelyje besilankantis antrą kartą: pirmasis buvo 2009 m. Pirmąkart, prisipažino A.Mamontovas: vizitas nepaliko didelio įspūdžių, o dėl įvairių nesklandumų kainavo daug nervų. Tik dabar atlikėjas teigė supratęs, kas čia per šalis. Moksleiviams A.Mamontovas sakė, kad jam ypač patiko Jeruzalė.

„Tai yra labai įdomus miestas, nuostabu pamatyti tas vietas, apie kurias sukasi žmonijos istorija, kur gimė krikščionybė. Aš nesu tikintis, bet man vistiek visada yra įdomu palyginti, pažiūrėti. (...) Pamatyti, pavaikščioti tomis gatvelėmis, pamatyti į sektorius suskirstytą senamiestį. Jeruzalė yra nuostabus patyrimas“, – sakė A.Mamontovas.


15min žurnalisto kelionę į Izraelį suorganizavo Izraelio ambasada Lietuvoje. Straipsnio turiniui tai įtakos neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius