Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 19

A.Mazuronis: opozicijai susitarti dėl bendradarbiavimo trukdo R.Karbauskis

Seimo vicepirmininkas, Darbo partijos atstovas Andrius Mazuronis sako, kad opozicinėms frakcijos susitarti dėl bendradarbiavimo trukdo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.
Andrius Mazuronis
Andrius Mazuronis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Jis daro absoliučiai viską, kas įmanoma ir kas neįmanoma, kad jokio susitarimo tarp opozicinių frakcijų nebūtų, kad Saulius Skvernelis jokiu būdu negautų opozicijos lyderio posto“, – Žinių radijui penktadienį sakė A.Mazuronis.

Anot jo, Darbo partija matytų ne tik galimybę, bet ir būtinybę „viena ar kita forma konsoliduoti ir vienyti opoziciją“, tačiau tokios galimybės šiuo metu yra apsunkintos.

„Tik S.Skvernelis pakviečia ar pabando susodinti visus prie bendro stalo šnekėtis, R.Karbauskis sužino, kad tokie pašnekesiai vyksta, sekančią dieną išeina su viešais pareiškimais, kad ten V. Uspaskicho jam ten kažkoks vanduo netinka, socdemai išvis pasimetę, išsiblaškę, pirmininko net neišsirinkę, nėra aišku, su kuo šnekėti. Žinot, kai tokia pradžia, kai taip bandoma pradėti diskusijas, tai natūralu, kad tai neveda į niekur“, – kalbėjo politikas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Mums gal irgi nepatinka, kad R.Karbauskis ten pagonių dievams meldžiasi, o ne tradicines krikščioniškas vertybes propaguoja, kad ten prisistatęs observatorijų kažkur ar kad praėjusią kadenciją propagavo politiką, kad prisiskolinti kaip galima daugiau pinigų, visus juos pravalgyti prieš rinkimus, nusipirkti rinkimus, o ne investuoti į ekonomiką, struktūrines reformas ir panašiai. Bet mes kultūringi žmonės, mes tylim, nes mes suprantam, kad to susitarimo reikia, kad opozicija turi vienytis“, – pridūrė jis.

A.Mazuronio teigimu, nors viešai S.Skvernelis ir R.Karbauskis vienas kito nekritikuoja, pastarasis „visais įmanomais būdais rengiasi S. Skvernelį ir jo žmones kaip galima toliau nustumti į šoną nuo realios politikos, kaip galima stipriau išlaikyti savo įtaką frakcijoje“.

Praėjusią savaitę „valstiečiai“ paskelbė sudarę šešėlinę vyriausybę, kuriai vadovauti ėmėsi partijos pirmininkas R.Karbauskis.

Buvęs premjeras S.Skvernelis tuomet teigė atsisakęs būti šešėliniame ministrų kabinete, nes jį turėtų sudaryti ir kiti opozicijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius