Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 09

D.Didžiūnaitytės žūties byloje nuteisti R.Pinikas ir A.Miltenis niekaip nepasiekia kalėjimo: kokia priežastis?

Vasario 1-ąją Klaipėdos apygardos teisme nuskambėjo nuosprendis didelio rezonanso visuomenėje sulaukusioje byloje, kurioje laisvės atėmimo bausmės skirtos prodiuseriui Ričardui Pinikui ir Aivarui Milteniui. Apeliacine tvarka priimtas teismo nuosprendis įsiteisėja išsyk, tačiau net prabėgus daugiau nei savaitei nuteistieji vis dar yra laisvėje. Palyginimui – politinės korupcijos byloje nuteisti Vytautas Gapšys, Raimondas Kurlianskis ir Eligijus Masiulis už grotų atsidūrė per pora dienų. Kodėl tokie skirtumai?
R.Pinikas ir A.Miltenis (dešinėje)
R.Pinikas ir A.Miltenis (dešinėje) / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas vasario 1-ąją skelbė nuosprendį didelio susidomėjimo sulaukusioje byloje. Apeliacine tvarka nagrinėtoje manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje paliktos tokios pačios bausmės, kokios buvo priimtos Klaipėdos apylinkės teisme 2022-ųjų spalį.

Medikas A.Miltenis nuteistas pustrečių metų laisvės atėmimo bausme dėl išžaginimo, R.Pinikui tokio paties dydžio bausmė skirta dėl narkotinių medžiagų laikymo ir disponavimo.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Ričardas Pinikas
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Ričardas Pinikas

Klaipėdos apygardos teismas aplinkybę, jog nusikaltimo padarymo metu A.Miltenis buvo neblaivus, pripažino kaip sunkinančią, tačiau laisvės atėmimo bausmės dydžiui tai įtakos neturėjo.

Nuteistieji išklausyti nuosprendžio nesivargino atvykti. Prisistatė tik A.Miltenio advokatas Henrikas Mackevičius, kuris prognozavo, kad byla persikels į Lietuvos aukščiausiąjį teismą.

Praėjus kelioms dienoms po nuosprendžio paskelbimo, paaiškėjo, kad jau yra gautas prašymas stabdyti nuosprendžio vykdymą. Prašymas gautas iš R.Piniko. Kitos šalys penktadienį, 15min duomenimis, LAT prašymų dar nebuvo įteikusios.

Susiformavusi praktika, kad tik paskelbus nuosprendį nuteistieji siunčiami atlikti bausmės, nepaisant to, ar nuosprendis skundžiamas kasacine tvarka.

Tačiau prabėgus daugiau nei savaitei abu nuteistieji dar vaikšto laisvėje. Kodėl?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius