Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 29

A.Nekrošius: Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja vyks vasario 11–12 dienomis

Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja vyks vasario 11–12 dienomis, trečiadienį sutarė Vilniuje susitikę abiejų šalių politikai.
Arvydas Nekrošius
Arvydas Nekrošius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Turėjome susitikimą su lenkų atstovais ir buvo nutarta, kad vasario 11–12 dienomis organizuosime Asamblėją Varšuvoje“, – BNS sakė Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius.

Asamblėja Varšuvoje rinksis po dešimtmečio pertraukos – jos veikla buvo nutrūkusi, lietuvių ir lenkų santykius temdant nesutarimams dėl skirtingai traktuojamos tautinių mažumų padėties, tačiau pastaruoju metu ryšiai atsinaujino.

Pasak A.Nekrošiaus, Asamblėjos metu planuojama įvertinti, kiek pasistūmėta įgyvendinant prieš 25 metus pasirašytą draugiškų santykių sutartį.

„Buvo papildomai nuspręsta, kad 25 metų dvišalės draugiškų santykių sutarties pasirašymo proga galėtumėm aptarti savo paskutinėje deklaracijoje po Asamblėjos, ką esame padarę, ko nesame, ar apskritai tai darysime“, – kalbėjo A.Nekrošius.

Tarp neišspręstų klausimų A.Nekrošius minėjo nepriimamus Tautinių mažumų, vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose įstatymus, gatvių užrašus tautinės mažumos kalba.

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja posėdžiavo 2009 metų gegužės 11 dieną.

Lietuvos lenkų tautinės bendrijos problemos temdė Lietuvos ir Lenkijos dvišalius santykius, tačiau pastaruoju metu Varšuva sušvelnino toną šiuo klausimu, abi šalys apsikeitė aukšto rango vizitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius