Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 01 04

A.Sekmokas: Dėl Baltarusijos ir Rusijos ginčo elektros tiekimas Lietuvos vartotojams nenutrūks

Baltarusijai pagrasinus nutraukti rusiškos elektros tranzitą, Lietuvos energetikos ministras Arvydas Sekmokas teigia, kad bet kokiu atveju Lietuvos vartotojams elektros tiekimas nenutrūks, tik elektra gali tapti brangesnė.
Elektros laidai
Elektros laidai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ministras Baltarusijos valstybinės bendrovės „Belenergo“ pareiškimą, kad gali nutraukti elektros tranzitą į Kaliningrado sritį ir Baltijos šalis, pavadino derybine pozicija su Rusija siekiant palankesnės tranzito kainos.

„Aš matau kaip tam tikrą Baltarusijos ėjimą derybose su Rusija dėl tranzito kainos. Aš laikyčiau, kad tai daugiau derybinė pozicija, tačiau kelių dienų bėgyje tą matysime. Blogiausiu atveju mes galime užsitikrinti pakankamą elektros gamybą iš savo šaltinių, tai yra Elektrėnų, kitų. Aišku, ta elektra būtų brangesnė, bet nėra pagrindo nerimauti, kad elektros tiekimas vartotojams būtų nutrauktas“, – Lietuvos radijui pirmadienio vakarą sakė A.Sekmokas.

Rusija ir Baltarusija sausio 11–12 dienomis planuoja tęsti derybas dėl elektros energijos tiekimo ir tranzito sąlygų, pirmadienį agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos energetikos bendrovė „Inter RAO JES“.

Anksčiau Baltarusijos valstybinis gamybinis susivienijimas „Belenergo“ pareiškė, kad gali nutraukti elektros energijos tranzitą į Kaliningrado sritį.

„Iki šio laiko Rusijos energetikos bendrovės „FSK JES“ ir „Inter RAO JES“ nesuderino su Baltarusija, kokiomis sąlygomis tieks elektros energiją tranzitu per Baltarusijos teritoriją Kaliningrado srities vartotojams ir komerciniams tiekimams į Baltijos šalis. Tačiau tokį tranzitą Rusija vykdo, ir, 2010 metų sauso 4 dienos duomenimis, nesankcionuoto tranzito apimtis sudarė maždaug 39,5 mln. kilovatvalandžių“, – pirmadienį pareiškė respublikinė elektros energetikos įmonė „ODU“, įeinanti į „Belenergo“ sudėtį. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius