-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 08

A.Širinskienė šaiposi iš A.Anušausko anglų kalbos: „paskutinis mėnesis“ tapo „paskutine burna“

Parlamentarė Agnė Širinskienė ketvirtadienį Seime pažėrė kritikos krašto apsaugos ministrui, konservatoriui Arvydui Anušauskui dėl jo gebėjimų kalbėti angliškai. Dėl to Seimo salėje kilo konfliktas ir su premjere Ingrida Šimonyte, ir su pačiu A.Anušausku. Tuo metu A.Širinskienė siūlė Vyriausybės vadovei išlaikyti vienodus standartus visiems.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbančiai parlamentarei A.Širinskienei užkliuvo vaizdo įrašas, kuriame pranešimą angliškai skaito krašto apsaugos ministras A.Anušauskas.

„A.Anušausko „paskutinės burnos“ darbai, apie kuriuos slebizavodamas pasakoja ministras tarptautiniame renginyje niekam nesuprantama anušauskine anglų kalba“, – feisbuke rašė Seimo narė.

Šį pranešimą jis skaitė gegužės pradžioje vykusio vizito JAV metu, vietos analitinio centro „Atlantic Council“ konferencijos atidaryme.

Konfliktas Seime

Ketvirtadienį vykusios Vyriausybės valandos metu Seimo salėje tarp A.Širinskienės ir premjerės Ingridos Šimonytės dėl ministro anglų kalbos sugebėjimų kilo konfliktas.

„Socialiniuose tinkluose jau gal 2–3 savaites plinta vaizdo įrašas, kuriame ministras demonstruoja labai apgailėtiną anglų kalbos mokėjimą, kuomet tiesiog nemokama perskaityti iš lapelio ir netgi paskutinis mėnesis perskaitomas kaip paskutinė burna (...) Norėčiau paklausti, ką jūs planuojate daryti? Gal kažkoks mokymosi planas, žinių tobulinimo planas ministrui yra sudarytas?“ – premjerei klausimą adresavo A.Širinskienė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Agnė Širinskienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Agnė Širinskienė

Vyriausybės vadovė parlamentarei rimtu tonu atsakė, kad šaipytis iš ministro anglų kalbos gebėjimų nederėtų.

„Jūs, kaip dora katalikė, vis dėlto turėtumėt laikytis tos nuostatos, kad peikti kitus žmones, ypač jų fizines savybes ar asmeninius gebėjimus, nėra padoru net tada, kai pati puikiai kalbate angliškai, nedarote jokių tarimo klaidų ir panašių kitų dalykų“, – atšovė I.Šimonytė.

„Nieko aš nesiruošiu daryti ir tikrai tikiu, kad ministras pats gali įvertinti savo gebėjimų ir sugebėjimų lygį“, – pridūrė ji.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė

Tuo metu pasisakyti nusprendė ir pats A.Anušauskas.

„Dėkui už klausimą, dėkui už pasiūlymą, dirbu ties tuo“, – pabrėžė krašto apsaugos ministras.

Jis iškart po to prabilo anglų kalba ir atsakė, kodėl jis strigo kalbėdamas angliškai.

„Buvau labai pavargęs po trijų bemiegių naktų“, – teigė A.Anušauskas ir pridūrė, kad „atleiskite, bet ne jums mane mokyti, ponia Širinskiene“.

Noriu priminti, kaip jūs tyčiojotės praėjusioje kadencijoje ar dar prieš kažkiek metų iš pono Butkevičiaus, kaip jūs kalbėjote apie premjero Skvernelio anglų kalbą. Tai norėtųsi, kad standartai būtų vienodi ir jūsų Vyriausybei taip pat

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Arvydas Anušauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Arvydas Anušauskas

Ji replikavo ministrui, kad šis kalbėdamas Seimo salėje padarė „porą klaidų“, o premjerei priminė jos „praeities nuodėmes“.

„Noriu priminti, kaip jūs tyčiojotės praėjusioje kadencijoje ar dar prieš kažkiek metų iš pono Butkevičiaus, kaip jūs kalbėjote apie premjero Skvernelio anglų kalbą. Tai norėtųsi, kad standartai būtų vienodi ir jūsų Vyriausybei taip pat“, – rėžė A.Širinskienė.

„Gerbiamoji kolege, aš dėl savo anglų kalbos priekaištų sau tikrai jokių neturiu, ačiū“, – atsakė I.Šimonytė.

Klausimų dėl ministro A.Anušausko anglų kalbos sugebėjimų buvo ir jo kadencijos pradžioje, tačiau jis tuo metu žadėjo tobulinti šios kalbos žinias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius