-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 10

A.Skardžiaus apkaltos komisijai informaciją apie jo ryšius su Baltarusija pateiks VSD

Specialioji Seimo komisija, tirianti, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui, aiškinsis parlamentaro ryšius su Baltarusija.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Informaciją pateiks Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovai, A.Skardžiaus veiklą tyrusios Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius, taip pat pats A.Skardžius.

„Norėsime išgirsti iš VSD, kokią jie turi šiuo klausimu medžiagą, kokia tai medžiaga apie jo (A.Skardžiaus – BNS) ryšius. Taip pat ir apie ryšius, susijusius su žmonos verslu. Lygiai tą patį norime išgirsti iš Gailiaus – ką komisijai pavyko nustatyti, o iš Skardžiaus – irgi paaiškinimų“, – BNS teigė komisijos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Agnė Širinskienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Agnė Širinskienė

Komisija yra nusprendusi kol kas narplioti tik A.Skardžiaus šeimos verslo Baltarusijoje peripetijas, nes Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamas ikiteisminis tyrimas neleidžia gilintis į kitas parlamentaro veiklas, dėl kurių jis kaltinamas interesų painiojimu ir galimu priesaikos sulaužymu.

Seimo Antikorupcijos komisija yra nustačiusi, kad Baltarusijos elektros iš atsinaujinančių išteklių gamybos įmonei „Investenergostroj“ paskolą yra suteikusi A.Skardžiaus žmona, valdanti 20 proc. šios įmonės akcijų. Kitas akcininkas – A.Skardžiaus draugas Romualdas Patalavičius.

Be to nustatyta, kad A.Skardžiaus šeimos iš dalies valdoma „Investenergostroj“ atsinaujinančių išteklių elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ banko „Belgazprombank“ paskola, o elektrą įmonė brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius