Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 18

A.Skardžiaus veiklą tirianti komisija apklaus „Investenergostroj“ akcininkus ir Kainų komisijos atstovus

Seimo socialdemokrato Artūro Skardžiaus šeimos interesus energetikoje analizuojanti Antikorupcijos komisija planuoja apklausti iki šiol į komisiją vengusius atvykti, bet pakartotinai vėl iškviestus liudytojus.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Su Kainų komisijos atstovais bus aiškinamasi, ar A. Skardžius, dirbęs Ekonomikos komitete ir Energetikos komisijoje, yra šiai institucijai daręs įtaką ar poveikį.

„Aiškinsimės, ar nesirūpino kainomis“, – BNS sakė komisijos vadovas Vitalijus Gailius.

Pastaruoju metu komisijos posėdyje nepasirodė du saulės elektrinių projektą vysčiusios Baltarusijos įmonės „Investenergostroj“ akcininkai – A. Skardžiaus žmona Snieguolė Skardžiuvienė ir nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje turintis Rusijos pilietis Rustemas Nigmetzianovas. Jie atsiuntė savo advokatus, kuriuos komisija išklausė, tačiau nutarė, kad jų pateiktos informacijos nepakanka.

Su kviečiama įmonės „Renovacijos partneriai“ vadove Rūta Breidokiene, praėjusią savaitę neatvykusia dėl ligos, komisijos nariai aiškinsis, kodėl A. Skardžiaus žmona maždaug prieš 12 metų Šilutės rajone įsigytą 28 ha sklypą šiam turto vystytojui išnuomojo ir gauna kelis kartus didesnę kainą nei kaimynai. Dabar šiuos sklypus iš „Renovacijos partnerių“ nuomojasi įmonė „Naujoji energija“.

Šią vasarą po 15min tyrimo STT pradėjo ikiteisminį tyrimą siekdama įvertinti, ar A. Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus vėjo jėgainių verslui plėtoti.

A. Skardžiaus veiklą ir galimą interesų konfliktą tiriančiai Antikorupcijos komisijai STT yra pareiškusi, kad parlamentaro teiktos pataisos, susijusios su atsinaujinančia energetika, galėjo sudaryti išimtines sąlygas kai kurioms verslo grupėms, pavyzdžiui, mažųjų saulės elektrinių savininkams.

Išvadas komisija turi pateikti iki lapkričio 10-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius