-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 23

A.Tapinas kviečia klaipėdiečius pareikšti nuomonę apie V.Titovo veiklą

Žurnalistas Andrius Tapinas pirmadienio vakarą LRT TELEVIZIJOS laidoje „Panorama“ klaipėdiečius pareikšti nuomonę apie Adolfą Ramanauską-Vanagą galimai apšmeižusį Klaipėdos politiką.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tai yra planas dar labiau sukiršinti rusakalbius ir lietuvius Klaipėdoje. Svarbu, kaip klaipėdiečiai į tai sureaguos“, – sakė žurnalistas.

A.Tapino teigimu, matant V.Titovo elgsenos modelį ir tai, kaip greitai sureaguoja Rusijos propagandiniai kanalai, akivaizdu, kad jis yra svarbus tų jėgų įrankis.

Žurnalistas kviečia klaipėdiečius ketvirtadienį ateiti prie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ir pareikšti savo nuomonę apie V.Titovo poelgį.

Teisėsauga pirmadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo pasisakymų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą.

V.Titovas apie A.Ramanauską-Vanagą pasisakė praėjusią savaitę savivaldybėje diskutuojant, ar įamžinti partizanų vado atminimą pakabinant atminimo lentą ant Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto pastato.

„Ar jūs iš tikrųjų galvojate, kad verta įamžinti žmogų, kurio iniciatyva buvo nužudyta apie 8 tūkst. taikių piliečių ir vaikų? Aš manau, kad tokių žmonių atminimui ne vieta Klaipėdoje“, – pareiškė V.Titovas.

Jis taip pat tvirtino, kad pats A.Ramanauskas-Vanagas asmeniškai skelbdavo mirties nuosprendžius.

Panašius teiginius V.Titovas liepos 19 d. paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“. Teisėsauga žada įvertinti ir šio pranešimo turinį.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešai paskleidė apie mirusįjį melagingus prasimanymus, galinčius nulemti žmonių panieką ar pakirsti pagarbą jo atminimui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius