Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 22 /2023 03 23

A.Vaitkus skelbia sutaręs dėl valdančiosios koalicijos su „Laisve ir teisingumu“, LVŽS

Išrinktasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus teigia sutaręs formuoti valdančią koaliciją su „Laisvės ir teisingumo“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovais, sutartį ketinama pasirašyti kitą savaitę. Tuo tarpu opozicijoje likusių konservatorių lyderis Audrius Petrošius teigė, kad šį laiką skirs naujojo Klaipėdos amžiaus idėjos išsaugojimui.
Arvydas Vaitkus
Arvydas Vaitkus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Preliminariai kalbėjome, kad šios trys politinės jėgos viena kitai tinka, sutarėme, kad pradedame rašyti programą, derinti ją tarpusavyje. Manau, kad iki kitos savaitės pabaigos mes tikrai turėsime ir koalicinę sutartį, ir programą (...). Tikimės (pasirašyti – BNS) ir programą, ir koalicinę sutartį“, – BNS trečiadienį sakė A.Vaitkus.

Jis taip pat teigė, kad su būsimais partneriais dar „vyksta derybos“ dėl galimų vicemerų, administracijos direktoriaus pozicijų, tačiau jos daugmaž aiškios.

„Kolegoms dažnai įvardinu, kad tai nėra postai, o yra pareigos, ir labai sudėtingos. Tai vyksta diskusijos šioje vietoje, galutinių taškų nesame sudėję, bet preliminariai yra aišku“, – tvirtino politikas.

A.Vaitkus sekmadienį vykusiame antrajame savivaldos rinkimų ture pelnė 61,61 proc. balsų. Jo konkurentas, konservatorius Audrius Petrošius – 36,88 proc. rinkėjų balsų.

Komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ taryboje gavo daugiausiai – aštuonis mandatus. Po septynis gavo „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai. Po tris vietas – Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Socialdemokratų partija.

A.Petrošius: Dirbdami opozicijoje Klaipėdoje, sieksime išsaugoti naujo Klaipėdos amžiaus tikslą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) narys, buvęs kandidatas Klaipėdos miesto mero rinkimuose Audrius Petrošius pranešė, kad naujai išrinktoje Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje TS-LKD komanda, atstovausianti miestiečiams ateinančius ketverius metus, priėmė sprendimą dirbti opozicijoje. Tokį sprendimą dar turės patvirtinti TS-LKD Klaipėdos skyriaus taryba.

Seimo narys, motyvuodamas dėl darbo opozicijoje, ne tik akcentavo klaipėdiečių balsavimu išreikštą pasitikėjimą konservatoriškomis vertybėmis bei naujo Klaipėdos amžiaus idėjomis, tačiau pabrėžė ir skirtis su besiformuojančia valdančiąja dauguma, jos politinės etikos standartais, programinėmis nuostatomis ar pareiškimais. „Nematome galimybės dirbti bendruose koaliciniuose dariniuose su politine jėga, kurios kandidatas Klaipėdos mero rinkimuose ir sąrašo vedlys Remigijus Žemaitaitis visą rinkiminę kampaniją grindė rinkėjų apgaudinėjimu ir visuomenės grupių priešinimu, nors pats sau nekėlė jokių politinės etikos standartų. R. Žemaitaitis, rinkiminės kampanijos metu užtikrintai teigęs dirbsiantis miesto taryboje, jeigu būtų išrinktas, iškart pasibaigus rinkimams priėmė priešingą sprendimą - atsisakyti Klaipėdos miesto tarybos nario mandato”, - teigė A.Petrošius.

TS-LKD komanda žada pasitelkti visą savo sukauptą patirtį, energiją ir dirbti konstruktyviai, vadovaujantis teisingų sprendimų principu, kai yra pritariama kokybiškiems projektams, tačiau kritiškai vertinami klaipėdiečiams nepalankūs ar miestui žalingi pasiūlymai.

„Tiek aš, tiek naujai išrinkti tarybos nariai esame atviri visiems kokybiškiems, savalaikiams, skaidriems sprendimams. Jiems komanda tikrai pritars. Tačiau neabejotinai, kaip ir priklauso opozicijai, kelsime klausimus, kritikuosime, kur bus reikalinga, kad apgintume miestiečių interesus, tokį požiūrį, esu tikras, palaikys ir skyriaus taryba“, - pabrėžė Seimo narys.

A. Petrošius ir toliau žada užtikrinti bendradarbiavimą tarp Klaipėdos ir Vilniaus, siekiant geriausių sprendimų miestui ir miestiečiams: „Būsiu ta grandis, kuri užtikrins nacionalinės valdžios ir naujai išrinkto Klaipėdos miesto mero bei administracijos bendradarbiavimą, siekiant geriausių įmanomų rezultatų mūsų miestui”, - akcentavo A. Petrošius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius