-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 15

A.Valinskas apie R.Vilkaičio pasitraukimą: klausimas ne „ar“, o „kaip“ ir kada“

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Arūnas Valinskas nemato galimybių šios partijos deleguotam kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui likti poste. Tačiau apie kandidatus, kas galėtų jį pakeisti, kalba tik juokais.
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas
Tarp R.Vilkaičio ir A.Valinsko pažiro žiežirbos. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Mes jau turime šešis kandidatus, kuriuos spauda įvardijo. Manau, kad tuoj surinksime ir antrą dešimtuką“, – ketvirtadienį, paklaustas, ar Kultūros ministerijai galėtų imti vadovauti jis pats arba jo žmona Ingrida, sakė A.Valinskas.

„Prisikėlėliai“ šią savaitę oficialiai paskelbė, jog R.Vilkaičiui metas atsistatydinti. Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį pareiškė, jog ministras „nėra kavos puodelis“: „Negali pasakyti, kad man jo spalva nepatinka, dabar aš gersiu iš kito puodelio.“ Esą reikia įsiklausyti į visų, tarp jų – ir paties R.Vilkaičio  argumentus.

Pats ministras išvyko į komandiruotę Kroatijoje, tačiau iki šiol apie galimybę trauktis nekalbėjo. Prezidentė Dalia Grybauskaitė ypatingų priekaištų R.Vilkaičiui taip pat nėra išsakiusi. Paklaustas, ar R.Vilkaičiui likus poste, TPP nesitrauktų iš valdančiosios koalicijos, partijos lyderis taip pat nesileido į kalbas. 

„Neeskaluokite viską suvedę į tuos asmeniškumus. Bet prisiminkime, kad ir ponui Čaplikui asmeniškai jokių priekaištų ponas Kubilius neturėjo. Tai yra partijos sprendimas. Toliau yra klausimas ne „ar“, o „kaip“ ir kada“, – kalbėjo A.Valinskas.

Sveikatos apsaugos ministras liberalcentristas Algis Čaplikas atsistatydino po viceministro Artūro Skiko kyšininkavimo skandalo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius