Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

A.Valinsko verčiamas iš posto R.Vilkaitis šiuo metu išvykęs į Kroatiją

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) iš posto verčiamas kultūros ministras Remigijus Vilkaitis šiuo metu išvykęs į komandiruotę Kroatijoje, BNS trečiadienį sakė jo patarėja Daiva Siurblytė-Juškienė.
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Kroatija

Pasak jos, ministras vizito metu pasirašo bendradarbiavimo sutartį su šios šalies Kultūros ministerija. Jis į ministeriją turėtų grįžti pirmadienį.

Tuo metu buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas pareiškė kartu su premjeru Andriumi Kubiliumi trečiadienį susitinkąs R.Vilkaičiu. Per susitikimą, kaip leido suprasti A.Valinskas, R.Vilkaitis turėjo būti paragintas atsistatydinti.

Pasak A.Valinsko, sprendimą siūlyti partijos deleguotam kultūros ministrui R.Vilkaičiui trauktis iš einamų pareigų priėmė ir partijos frakcija Seime, ir partijos taryba.

„Aš informavau ir premjerą, ir koalicijos partnerius, kad šiandien bus įteiktas partijos tarybos ir frakcijos sprendimas siūlyti R.Vilkaičiui baigti ministravimą“, – po valdančiosios koalicijos susitikimo trečiadienio rytą žurnalistams sakė A.Valinskas.Aš informavau ir premjerą, ir koalicijos partnerius, kad šiandien bus įteiktas partijos tarybos ir frakcijos sprendimas siūlyti R.Vilkaičiui baigti ministravimą.

R.Vilkaičiui neatsistatydinus, pasak A.Valinsko, „gali premjeras pasakyti ir atleisti kaip ministras pirmininkas ministrą“. A.Valinsko tikiminu, premjeras gerbia partijos sprendimą. Apie naują kandidatą, kaip sakė A.Valinskas, kol kas nekalbėta, bet jų esą yra ne vienas. Teigiama, kad Tautos prisikėlimo partijos (TPP) esą netenkina ministerijos darbo kokybė ir situacija kultūros srityje.

Premjeras A.Kubilius anksčiau yra sakęs neturintis didesnių priekaištų kultūros ministrui, tačiau jeigu jo atstatydinimo klausimą keltų koalicijos partneriai, jis būtų svarstomas.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą TPP priklauso kultūros ir aplinkos ministrų postai. TPP Seime turi 7 atstovus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius