Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 27

A.Veryga ant kilimėlio kviečiasi problemiškiausių gydymo įstaigų vadovus: reikalaus plano, kaip jos dirbs

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, didžioji dalis asmens sveikatos priežiūros įstaigų atnaujino paslaugų teikimą. Anot jo, dabar kalbamasi, kokį tolesnį apmokėjimo mechanizmą joms pritaikyti. Ministras nurodė, kad 10 procentų „problemiškiausių įstaigų“ vadovai, savivaldybių, kuriose jos yra, atstovai jau pakviesti pristatyti tai, ką planuoja daryti toliau.
Klaipėdos Jūrininkų ligoninės darbas karantino metu
Klaipėdos Jūrininkų ligoninės darbas karantino metu / Tomo Preikšos nuotr.

Anot A.Verygos, vienas galimų pasirinkimų dėl tolesnio apmokėjimo gydymo įstaigoms – skaičiuoti paslaugų pasiekimo procentą ne vienam mėnesiui, o visam ketvirčiui.

„Kad dalis įstaigų, kurios, sakykime, nedaug atsiliko nuo to nurodyto paslaugų teikimo apimčių plano, sugebėtų pasivyti ir finansavimą gauti. O maždaug su 10 procentų problemiškiausių gydymo įstaigų, ligoninių jau yra sudėliotas grafikas, joms yra išsiųsti kvietimai – ateinančią savaitę ir kitą savaitę bus susitinkama atskirai su kiekvienos įstaigos vadovu, su tos vietos arba miesto meru, administracijos vadovu ir bus aptariama situacija, kaip įstaiga planuoja atnaujinti paslaugas ir kokia yra įstaigos veiklos strategija“, – nurodė sveikatos apsaugos ministras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

Raginimas dėl centralizacijos

Ketvirtadienį A.Veryga susitiko su greitosios medicinos pagalbos darbuotojų profesinių sąjungų atstovais.

Jis sakė, kad greitosios medicinos pagalbos profesinės sąjungos ragina skubinti sprendimus dėl greitosios medicinos pagalbos įstaigų centralizavimo.

Ministras aiškino, kad ir COVID-19 situacija parodė, kad savivaldybės tvarkėsi labai nevienodai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Priėmimo skyrius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Priėmimo skyrius

„Tikrai kai kur įstaigos buvo paliktos tvarkytis pačios, nors dažnu atveju yra pasakoma, kad savivaldybės nori būti savarankiškos, nori prisiimti atsakomybę. Bet, kaip paaiškėja, krizinėse situacijose vis tik įstaigos neretai yra paliekamos vienos pačios. Apie šitą reformą ir pertvarkas esame kalbėję anksčiau“, – spaudos konferencijos metu sakė A.Veryga.

Pasak ministro, profesinės sąjungos pritartų principui, kad, Latvijos pavyzdžiu, galbūt atsirastų viena centrinė įstaiga ir būtų užtikrinama vienoda metodinė pagalba darbuotojams, aprūpinimas įranga – tiek automobiliais, tiek kitomis būtinomis priemonėmis.

„Aišku, atlyginimų klausimas su tuo yra susijęs, nes mažoms įstaigoms tikrai yra sudėtinga išgyventi dėl įvairiausių priežasčių“, – komentavo jis.

A.Verygos teigimu, greitosios medicinos pagalbos darbuotojų profsąjungos planuoja dar kartą kreiptis į Seimą ir Sveikatos apsaugos ministeriją, kad centralizacijos procesas būtų paskubintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius