-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 25

A.Veryga apie galimybę trumpinti izoliaciją Seimo nariams: nebuvo išsakytas poreikis

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad galimybė trumpinti izoliacijos laiką sąlytį su sergančiuoju turėjusiems Seimo nariams nėra numatyta, nes toks poreikis anksčiau nebuvo išsakytas.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nežinau, anksčiau nebuvo tokio poreikio tiesiog, matyt, išsakyta. Jeigu jis atsiranda, galima svarstyti“, – žurnalistams sakė A.Veryga.

Vis dėlto, jis teigė, kad į tokią galimybę žiūrėtų skeptiškai, nes parlamentarai „susirenka į didelę grupę“.

Remiantis šiuo metu galiojančiu sveikatos apsaugos ministro įsakymu, izoliacijos terminas gali būti trumpinamas sąlyti su sergančiuoju turėjusiems gydymo įstaigų darbuotojams, praktikantams, gydymo įstaigose veikiančių vaistinių darbuotojams, turintiems tiesioginį kontaktą su pacientais.

Taip pat izoliacija gali būti sutrumpinta prezidentui ir jo patarėjams, Seimo pirmininkui ir jo pavaduotojams, premjerui ir jo patarėjams bei biuro darbuotojams, ministrams, jų patarėjams bei viceministrams, Vyriausybės kancleriui ir jo pavaduotojams, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, muitinės, policijos, Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnams, ugniagesiams gelbėtojams, Krašto apsaugos sistemos kariniam ir civiliniam personalui, Lietuvos diplomatinės tarnybos institucijų personalui.

Šiems asmenims ne anksčiau kaip 10 izoliavimo dieną atlikus laboratorinį tyrimą COVID-19 ligai nustatyti ir gavus neigiamą rezultatą, izoliacija gali būti nutraukiama.

Visiems kitiems asmenims taikoma 14 dienų izoliacija nuo paskutinės sąlyčio dienos.

Tiesa, nuo spalio 25 iki lapkričio 9 dienos galimybė susitrumpinti izoliacijos laiką galiojo visiems žmonėms, tačiau, kaip nurodo Sveikatos apsaugos ministerija, tvarka pakeista dėl prastėjančios epidemiologinės situacijos, augančių tyrimų apimčių bei siekio užtikrinti tyrimų prieinamumą tais atvejais, kai to tikrai reikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius