Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 23

A.Veryga: užsikrėtusiems koronavirusu papildomų lovų ligoninėse yra, gali tekti stabdyti planines operacijas

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad pritrūkus lovų COVID-19 pacientus gydančiose įstaigose yra numatyta skirti 262 papildomas vietas užsikrėtusiems gydyti. Jis patikina, kad būtinosios pagalbos teikimas pacientams nenutrūks, tačiau gali tekti stabdyti planines operacijas, kurios gali palaukti.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie tai ministras pranešė savo feisbuko paskyroje.

„Visada esame pasirengę „įjungti“ atsarginius planus, jei nutiktų taip, kad pagrindinėse penkiose šiuo metu COVID-19 pacientus gydančiose gydymo įstaigose pradėtų trūkti vietų – lovų.

Šiuo metu iš viso šiose penkiose gydymo įstaigose yra 401 vieta, kur galima guldyti ir gydyti koronavirusu užsikrėtusius pacientus.

Jei prireiktų, minėtose gydymo įstaigose jau artimiausiu metu būtų galima skirti dar 262 vietas – lovas šiuo virusu užsikrėtusiems pacientams. Žinoma, tokiu atveju dalis kitų gydymo paslaugų turėtų būti ribojamos, t.y. teikiama mažiau, o kai kurios gali būti net stabdomos. Pavyzdžiui, planinės operacijos, kurios gali palaukti“, – rašo A.Veryga.

Jis taip pat pabrėžia, kad būtinoji pagalba bus toliau teikiama kaip ir iki šiol. Pasak ministro, būtinoji pagalba nenutrūko ir pavasarį, kai buvo siekiama suvaldyti pirmąją viruso bangą.

„Žmonės, pavyzdžiui, patyrę infarktą, insultą, lūžius, patekę į avariją, onkologiniai pacientai ir pan. gaus būtinąją pagalbą. Ir gydymo įstaigos tai turi užtikrinti. Prie būtinosios pagalbos priskiriamos ir gimdymo paslaugos, nes į pasaulį ateinantys kūdikiai negali laukti, kol baigsis koronaviruso plitimas“, – sako jis.

Jeigu nepakaks lovų taip vadinamosiose kovidinėse ligoninėse, anot ministro, pacientams gydyti galima bus naudoti rezervines vietas. Jų yra 587.

„Žinoma, svarbu suprasti ir tai, kad į ligonines guldomi ne visi pacientai. Štai tie, kuriems diagnozuota lengva viruso forma, gali gydytis namuose, ambulatoriškai, konsultuotis su gydytojais nuotoliniu būdu.

Jei nutiktų ir taip, kad nepakaktų ir papildomai įkurtų gydymo vietų regionuose, tektų atsisakyti dar didesnio skaičiaus planinių paslaugų ar net pasitelkti papildomą infrastruktūrą.

Taigi esame apgalvoję žingsnius į priekį ir nuolat juos deriname su organizuojančiomis ligoninėmis“, – feisbuke rašo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius