Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 09 22

A.Veryga: planuojant vakcinų nuo koronaviruso pirkimą, rizikas ketinama mažinti minimaliai

Vyriausybei planuojant vakcinų nuo koronaviruso pirkimą, rizikas ketinama mažinti minimaliai, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kol kas niekas nesikeičia. Yra planuojama minimaliai mažinti rizikas ir daryti viską, kad piliečiai būtų saugūs“, – BNS antradienį sakė ministras.

Jis tai teigė po Vyriausybės Nacionalinio saugumo komisijos posėdžio, kur buvo aptarta vakcinos nuo koronaviruso įsigijimo strategija.

„Aptarėme visas grėsmes ir detales, kokią strategiją Lietuva turėtų priimti, kaip ji turėtų elgtis“, – teigė A.Veryga.

Jis taip pat tvirtino detaliau negalintis komentuoti planuojamo pirkimo ir jo rizikų, šiuos komentarus, anot ministro, trečiadienį pateiks premjeras Saulius Skvernelis.

„Aš negaliu komentuot, mes sutarėme, kad premjeras tuos komentarus duos rytoj po posėdžio“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

Detaliau susitikimo turinio nekomentavo ir finansų ministras Vilius Šapoka bei Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis.

Vakcinų nuo koronaviruso klausimą Vyriausybė ketina svarstyti trečiadienio posėdyje.

A.Verygos teigimu, kalbama apie vakcinų pirkimą iš septynių gamintojų, nors Europos Komisija pasirašiusi sutartį su Jungtinės Karalystės ir Švedijos farmacijos bendrove „AstraZeneca“.

Premjeras ir sveikatos apsaugos ministras sako, kad jeigu būtų įrodyta, jog visos vakcinos saugios ir veiksmingos, maksimaliai Lietuvai jų įsigijimui gali prireikti daugiau nei 100 mln. eurų, tačiau kaina gali ir mažėti.

Vyriausybės vadovo S.Skvernelio teigimu, mokėti už vakcinas gali reikėti jau nuo šių metų pabaigos iki kitų metų trečio ketvirčio.

Skaičiuojama, kad skiepytis Lietuvoje norės apie 70 proc. gyventojų, taip pat svarstoma bendradarbiauti su kitomis valstybėmis ir dalytis vakcina, kad nereikėtų jos išmesti, jeigu didesnė dalis žmonių atsisakytų skiepytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius