-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 16

A.Veryga: prasidėjęs receptų reikalavimas atskleidė, kokio masto buvo pažeidimai

Ypač išaugęs skaičius atvejų, kai pacientų imta reikalauti receptų vaistams, kuriuos iki tol galėjo įsigyti be jų, rodo, kokio masto buvo pažeidimai, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tas, kas pasimatė, matyt, parodė tikrai sisteminę problemą, nes jeigu būtų žinota, kad tokiu lygiu, tokia apimtimi yra nesilaikoma reikalavimų dėl receptinių vaistų išdavimo, ir mes būtume galėję žmones informuoti, pasakyti, kad artėja toks laikas, nueikite, išsirašykite tų vaistų, bet niekas net įtarti negalėjo“, – LRT laidoje „Dėmesio centre“ ketvirtadienio vakarą sakė ministras.

Pastaruoju metu žiniasklaida pranešė apie padažnėjusius atvejus, kai anksčiau be receptų vaistus įsigydavę žmonės sužinojo, jog iš tikrųjų jie gali būti perkami tik su receptu.

Sveikatos apsaugos ministerija mano, kad vaistinių ydą parduoti receptinius vaistus be recepto išryškino jų tikrintojai, vadinami slaptais pirkėjais.

Tokie kontrolieriai vaistinėse gali lankytis nuo lapkričio. Iki šiol atlikti kontrolinių pirkimų vaistinėse neleido galiojantys teisės aktai, kurie nurodė, jog prieš neplanuotą patikrinimą apie tai turi būti pranešta iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius