Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 07

A.Zuoko frakcija inicijuoja I.Romanovskienės atleidimą dėl reklamos „Vilnius – Europos G taškas“

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos frakcija „Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)“ antradienį pranešė registravę rezoliuciją dėl Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovės Ingos Romanovskienės atleidimo. Toks sprendimas esą priimtas dėl neefektyvios įstaigos veiklos ir pradėtos įgyvendinti reklaminės kampanijos „Vilnius – Europos G taškas“. Pastaroji, liberalų nuomone, – kontroversiška ir pakenks sostinės įvaizdžiui.
Inga Romanovskienė
Inga Romanovskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liberalų frakcija, kurios nariai – Artūras Zuokas, Algis Čaplikas, Miroslavas Monkevičius, Kęstutis Nėnius, Aldona Šventickienė, Žilvinas Šilgalis, sprendimą inicijuoti I.Romanovskienės atleidimą teigia aptarę su kitomis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos frakcijomis.

Ž.Šilgalis: Vilnius ir toliau praranda pozicijas

„Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad „Go Vilnius“, kurioje dirba 39 darbuotojai ir metinis įstaigos veiklos biudžetas siekia 2,5 mln. eurų, lėšos panaudojamos neefektyviai.

Remiantis „Go Vilnius“ pateikta informacija, Vilnius pagal „Financial Times“ fDi indeksą iškrito iš TOP10 pagal palankumą verslui ir susisiekimo galimybes, kai anksčiau užėmė 5 poziciją, kitose kategorijose taip pat matomas ženklus kritimas“, – savivaldybės tarybos liberalų frakcijos žiniasklaidai išplatintame pranešime.

„Go Vilnius“ nuotr./„Go Vilnius“ komanda
„Go Vilnius“ nuotr./„Go Vilnius“ komanda

Jame taip pat priduriama, kad „Go Vilnius“ neskatina turizmo, nepritraukia investicijų ir neformuoja Vilniaus įvaizdžio.

„Savivaldybės įmonė „Go Vilnius“ įkurta tam, kad skatintų turizmą, investicijų pritraukimą ir formuotų Vilniaus įvaizdį, šiandien šių funkcijų neatlieka, nes Vilnius jau iškrito iš įtakingo „Financial Times“ grupės leidinio „fDi Magazine“ miesto vertinimų pagal susisiekimą ir palankumą verslui, penketuko, o kontroversiška reklama padarys žalą Vilniui įvaizdžiui. Todėl kyla klausimas, ką veikia įstaigos vadovė ir ko nepadaro, kad Vilnius ir toliau praranda pozicijas“, – dėsto „Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų)“ frakcijos seniūnas Ž.Šilgalis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Šilgalis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Šilgalis

Liberalų teigimu, „Go Vilnius“ nėra įvedusi aiškių savo veiklos vertinimo kriterijų ir esą tik dabar atlieka viešąjį pirkimą, kurio laimėtojas turėtų juos suformuoti.

„Tai rodo, kad ir Vilniaus miesto savivaldybės meras bei administracijos direktorius nepakankamai kontroliuoja įstaigos veiklą, nes iki šiol nėra suformavęs įstaigos uždavinių bei vertinimo kriterijų“, – rašoma pranešime.

I.Romanovskienė: prasidėjo priešrinkiminis pokeris

Praėjusią savaitę Berlyne ir Londone pasirodė reklama, skelbianti: „Vilnius yra Europos G taškas. Niekas nežino, kur jis, bet kai jį randa – tai nuostabu“.

Reklamos plakate pavaizduota jauna mergina, sugniaužusi paklodę-žemėlapį ties ta vieta, kur turėtų būti Vilnius.

Dėl šios reklamos Lietuvos Katalikų bažnyčia išsakė kritiką – esą „G taško“ reklama stiprina Vilniaus kaip sekso turizmo miesto įvaizdį.

Vyriausybė anksčiau yra prašiusi Vilniaus savivaldybės atidėti reklamos kampanijos pradžią iki kol baigsis rugsėjį vyksiantis popiežiaus Pranciškaus vizitas.

„Go Vilnius“ direktorė I.Romanovskienė ragino nesieti popiežiaus vizito ir reklamos, nes kampanija pasibaigs likus beveik mėnesiui iki pontifiko kelionės į Baltijos šalis. Aptardama reklaminę kampaniją, ji taip pat išdėstė nuogąstavimą dėl „Go Vilnius“ organizacijos – ji esą gali tapti viena iš kortų priešrinkiminiame pokeryje.

„Ką gi, pokeris prasidėjo!!! O kadangi žolės žaliai dažyti nemėgstu, ši korta tampa ypač patogi.

Nes ne visus darbus padarėme, ne visų rodiklių pasiekėme, kažkur suklydome, kažkur per mažai atkaklumo parodėme. Dėl viso to jau man pačiai, kaip vadovei, yra nepatogu. Užtat politikoje manipuliuoti patogu. Viskas, kas pasakyta, gali būti panaudota prieš jus. Tai tiesa. Ir jei pati sakai, kad kažkur nedelivereni, tai ir bus vinys į tavo karstą. O kur delivereni, jau niekam neįdomu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nidas Kiuberis, Lukas Bytautas, Inga Romanovskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nidas Kiuberis, Lukas Bytautas, Inga Romanovskienė

„Go Vilnius“ dirba 39 žmonės – kūrybingi ir entuziastingi. Jie neskaičiuoja darbo valandų, nebijo siūlyti kažko out of the box, jie kartais klysta ir pridaro nesąmonių. Bet aš žiauriai didžiuojuosi galėdama būti jų kolegė! Ir jei rytoj „Go Vilnius“ agentūros Vilniui nebereikės, mano kolegos greitas suras geriau apmokamus darbus ir kurs vertę privačiam sektoriui. Win win! Ar Vilniui bus geriau? Visi kartu įskridome į turbulencijos zoną vardu „artėjantys rinkimai“. Įskridome, nes pakilome nuo žemės :)

Ir visai pabaigai prisipažinsiu, kad supainiojau viešus ir privačius interesus. Jei atvirai, ir atėjau į všį dėl asmeninių kėslų. Nėra jokio viešojo intereso. Mano asmeninis interesas – sūnus ir dukra. Noriu, kad jie gyventų Lietuvoje. Ir ne todėl, kad turės prižiūrėti senstančią mamą (tfu tfu), o todėl, kad pamatę pasaulio sąmoningai pasirinktų šią šalį – atvirą europietišką valstybę, kur žmonės laisvai kuria, kur pilna gerai apmokamų darbo vietų, kur taip gera gyventi, kad tai panašu į orgazmo malonumą (tada jie jau praktiškai žinos, kas tas yra :) ). Na va, prisipažinau ir palengvėjo.“

Su visu jos komentaru galite susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius