Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 26

A.Baukutė: „Aš nugalėsiu“

Nė dienos be Astos Baukutės ir jos vyro Kęstučio Rupulevičiaus. Seimo narės ir jau buvusio aplinkos ministro patarėjo šeima tapo skandalų rekordininke.
A.Baukutė
Asta Baukutė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

K.Rupulevičius jau prarado ministro patarėjo vietą ir solidžias išmokas už vaiko priežiūrą. Jo dar laukia baudžiamoji byla dėl avarijos. A.Baukutei gresia apkalta, o prokurorai sprendžia, ar ją teisti už pinigų pasisavinimą, rašo „Vilniaus diena“.

Dienrašis domėjosi, kaip ši šeima ištveria tokią dėmesio laviną. Tačiau Seimo narė nė iš tolo neatrodė apnikta graužaties..

„Esu mušta ir labai stipriai. Dabar tas pats. Šunys loja, karavanas eina“, – interviu „Vilniaus dienai“ sakė A.Baukutė ir patikino, kad su vyru kaltinimų laviną atlaiko kaip vienas kumštis.

„Iš pradžių buvau žmogiškai nustebusi, kad tiek daug melo. Paskui ėmiau suprasti, kas yra politika. Kas yra politinis susidorojimas. Bet iš esmės pasakysiu, ką aš supratau. Kad į Seimą atėjau dirbti žmonėms. Ir va tie pirmi metai, mano aktyvus dalyvavimas Švietimo, mokslo ir kultūros komitete, būtent ginti menininkus, ką aš labiausiai suprantu, tikriausiai kažkam trukdo, kad aš ginu mamas, ginu kūdikius, tai rodo kūdikio žindymo konferencija, kurią surengiau... Pakirsti psichologiškai, kad nedirbčiau. Kad atiduočiau laiką ir energiją įrodinėdama, jog esu ne dramblienė. Ironizuoju. Tiesiog pakirsti iš šaknų šeimos narius. (...) Tai supratusi aš vėl kimbu į darbus. Jie – mano vienintelis įrodymas žmonėms, kad aš atėjau dirbti ir tarnauti, o ne naudotis, kaip įvardijama, savo tarnybine padėtimi“, – „Vilniaus dienai“ sakė A.Baukutė.

„Ar jūs su K.Rupulevičiumi šiuo abiem nelengvu metu palaikote vienas kitą?“ – A.Baukutės paklausė dienraščio žurnalistė.

„Mes kalbame labai atvirai, mums nėra ką slėpti. Mūsų rankose yra tiesa. Tai mažytis akmenukas prieš didelę armiją. Aš visiškai nebijau, nes galiu drąsiai kiekvienam gatvėje žiūrėti į akis. Labai keistą dalyką pasakysiu: mes kažkaip daromės dar labiau kaip kumštis“, – atsakė Seimo narė.

Paklausta, ar skaito apie save komentarus internete, A.Baukutė tarė: „Kai turiu laiko, paskaitau. Na ką. Yra pavydžių žmonių. Kažkam atrodo, kad kažkokia klounė, komedinė aktorė užima tokias pareigas... Bet gal ne žodžiais, o darbais įrodykime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius