Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

A.Butkevičius: „Pajamų mokestis suries į ragą"

Seimo socialdemokratų frakcijos narys Algirdas Butkevičius teigia, kad paaiškėjus visoms Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) naujovėms žmones gali ištikti šokas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak A.Butkevičius, naujoji neapmokestinamų pajamų dydžio tvarka bus taikoma kiekvienam individualiai, visos pajamos sumuojamos ir neapmokestinamų pajamų dydis priklausys nuo jų sumos. Į bendrąsias pajamas bus įskaičiuojami ir dividendai, ir lėšos, gautos pardavus vertybinius popierius. O jei bendra pajamų suma sudarys 3150 litų, neapmokestinamas minimumas apskritai nebus taikomas.

Jeigu pensininkas dirba ir gauna atlyginimą, jis taip pat bus sumuojamas su pensija ir apmokestinama visa suma. Todėl GPM jau bus mokamas ir nuo pensijos.

A.Butkevičius taip pat teigė, jog metų pabaigoje, kai bus susumuotos visos pensininko pajamos ir iš naujo perskaičiuoti mokesčiai, daugelį žmonių ištiks šokas, nes jiems gali tekti primokėti.

Neapmokestinamas pajamų dydis metų pabaigoje bus perskaičiuojamas ir kaimo gyventojams, kurie per metus parduos gyvulius, grūdus ar kitą ūkyje užsiaugintą produkciją.

Tuo tarpu, pasak A.Butkevičiaus, jei po visų perskaičiavimų metų pabaigoje paaiškės, kad taikytas  per mažas neapmokestinamų  pajamų dydis, jo susigrąžinti iš valstybės mokesčių mokėtojas negalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius