Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 23

A.Butkevičius prisijungė prie „Fronto“ frakcijos Vilniaus savivaldybėje

Kyšininkavimu įtariamas Vilniaus savivaldybės tarybos narys Audrius Butkevičius prisijungė prie „Fronto“ frakcijos.
A.Butkevičius laimėjo teismą.
Audrius Butkevičius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Partija „Frontas“ penktadienį pranešė, kad A.Butkevičius praėjusią savaitę paskirtas laikinuoju partijos rinkimų štabo vadovu.

A.Butkevičius į savivaldybės tarybą buvo išrinktas „Tvarkos ir teisingumo“ sąraše, vėliau buvo Nepriklausomos frakcijos narys.

A.Butkevičius ir Nepriklausomos frakcijos seniūnas Gintaras Kazakas kaltinami bandę papirkti tarybos narį konservatorių Vidą Urbonavičių. Dėl G.Kazako ligos buvo atidėti šią savaitę turėję vykti posėdžiai Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme.

1997 m. tuomet parlamentaru buvęs A.Butkevičius buvo nuteistas už pasikėsinimą sukčiauti ir kalėjo pustrečių metų sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje.

Nuo šiol „Fronto“ frakcija savivaldybės taryboje turės keturis narius. Praėjusių metų gruodį įregistruotai frakcijai be A.Butkevičiaus priklauso „Fronto“ partijos įkūrėjas, buvęs socialdemokratas Algirdas Paleckis, taip pat iš Socialdemokratų frakcijos perėjusi Jūratė Žeimienė ir Nepriklausomai frakcijai priklausęs Olegas Gluchovas.

Praėjusią savaitę skelbta, kad „Frontas“ dalyvauja derybose dėl savivaldybės postų dalybų.

Susitarta, kad Vilniaus merui turėtų talkinti keturi pavaduotojai. Nuo kadencijos pradžios vicemero pareigas eina Lenkų rinkimų akcijos narys Arturas Liudkovskis, o į kitus postus savo kandidatus siūlys „Fronto“, „Tvarkos ir teisingumo“ ir socialdemokratų frakcijos.

Koalicinę sutartį partneriai ketina pasirašyti iki vasario pradžios. Jeigu pavyktų susiderėti dėl postų, koaliciją sudarytų 27 nariai – „Fronto“, „Tvarkos ir teisingumo“, socialdemokratų ir Nepriklausoma frakcijos. Opozicijoje dirba 10 konservatorių, 10 liberalcentristų ir 4 Liberalų sąjūdžio atstovai.

Sostinės taryboje iš viso yra 51 narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius