-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 19

A.Čaplikas žada prireikus antivirusinius vaistus iš Valstybės rezervo dalinti susirgusiesiems

Šiandien Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas pavedė viceministrui Artūrui Skikui ir kitoms atsakingoms Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) institucijoms išsiaiškinti galimybes ir rasti tinkamus mechanizmus, kaip, esant būtinybei, Valstybės rezerve sukauptus antivirusinius vaistus dalinti susirgusiems šalies gyventojams.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

SAM pastarosiomis dienomis pasiekia vis daugiau gyventojų skundų, kad gydytojai išrašo antivirusinį vaistą kapsulėmis, o vaistinėse būtent tokio vaisto pradeda trūkti, teigiama pranešime spaudai.

Ministro A. Čapliko teigimu, yra kelios priežastys, lemiančios tokią situaciją. Nors farmacijos kompanijos tvirtina, kad antivirusinių vaistų poreikis bus patenkintas, nepasirūpinta, kad vaistinėse būtų pakankamai antivirusinių vaistų. Svarbu ir tai, jog gydytojai dažniausiai rašo receptą tik vaistui kapsulėmis, tuo tarpu vaistinėse pakanka antivirusinių vaistų inhaliacine ir emulsine formomis.

„Norėčiau tikėti, kad vaistų trūkumas nėra kuriamas dirbtinai ir farmacinės kompanijos nežaidžia žaidimo keliant paniką padidinti vaistų paklausą. Jei iš tiesų ims trūkti antivirusinių vaistų, imsime dalinti susirgusiesiems tuos vaistus, kurie yra sukaupti Valstybės rezerve. Jei farmacininkai nevertina rimtai besiklostančios situacijos, Valstybė turi svertų, kaip padėti žmonėms ir be farmacininkų pagalbos“, – sako A. Čaplikas.

Ministras taip pat ragina medikus, rašant receptus antivirusiniams vaistams, suteikti žmogui galimybę nusipirkti tą vaistą, kuris tuo metu yra vaistinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius