Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 19

A.Kubilius dėl lito stabilumo „nepagailėtų paskutinių marškinių“

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Lietuvai išgyvenant ekonomikos sunkmetį prioritetas yra nacionalinės valiutos lito stabilumas.
Spaudos konferencija
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Valiuta Litas

Žinių radijo ketvirtadienį paklaustas, ar už lito stabilumą nepagailėtų paskutinių marškinių, A.Kubilius patvirtino, kad nacionalinė valiuta yra svarbiausia.

„Aš manau, kad dabar tai yra pats svarbiausias prioritetas, nes jeigu mes jam neskirsime ypatingo dėmesio, turime atsiminti, koks pabaigoje bus galutinis rezultatas: atlyginimai, pensijos, sankaupos nuvertės keleriopai“, – interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Anot ministro pirmininko, atlyginimų mažinimas valdininkams planuojamas dėl neišvengiamumo, o ne dėl paties mažinimo. Pasak A.Kubiliaus, lygiai taip pat elgiasi verslas, kuris mažėjant gamybos ar paslaugų apimtims, o kartu ir pajamoms, apkarpo algas darbuotojams.

„Atlyginimų mažinimas nėra savitikslis dalykas. Jeigu kas mato kokių nors variantų, kaip efektyviai sutaupyti lėšų, mes visa tai svarstome ir raginame Seimo narius, frakcijas, visuomenės grupes prisidėti ieškant tinkamiausių sprendimų“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, besitraukianti ekonomika grįžta į 2007 metų lygį.

„Šitaip traukiantis ekonomikai, matome, kaip elgiasi verslas. Jo logika yra paprasta ir aiški. Jeigu mažėja gamybos apimtys, tai mažėja pajamos, mažėja ir darbo užmokesčiai. Taip elgiasi Lietuvos ir viso pasaulio verslas. Klausimas, į kurį turi atsakyti atsakingi už valstybės tarnybą, už valstybės biudžeto lėšas, yra tai, ar dirbantieji valstybės tarnyboje turėtų sekti, o gal net ir rodyti pavyzdį visai visuomenei ir tam pačiam verslui, kaip reikia taupyti ir kaip reikia elgtis su atlyginimais“, – sakė A.Kubilius.

Jo teigimu, Lietuva negali sau leisti netaupyti ir fiksuoti didelius deficitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius