Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 01

A.Kubilius ieškos solidaraus požiūrio į ekonomikos problemas

Sekmadienį Briuselyje premjeras Andrius Kubilius prašys Europos Sąjungos (ES) šalių daugiau solidarumo ir koordinuoto požiūrio į euro zonai nepriklausančių šalių ekonomikos problemas, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Ekonomika

„Renkamės į neeilinę Europos Vadovų Tarybą, kur aš raginsiu Europos Komisiją ir ES valstybių bei vyriausybių vadovus imtis geriau koordinuotų veiksmų, ypač siekiant padėti naujoms ES valstybėms narėms, nepriklausančioms euro zonai. Mes patys, neturėdami didelių galimybių ir priemonių sušvelninti krizės poveikį, tikimės didesnio Europos Sąjungos solidarumo ir koordinuoto požiūrio į tas problemas, kurios pakankamai sunkiai slegia mūsų regiono šalis“, – išvykdamas į Briuselį sakė A.Kubilius.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, Neeilinės Europos Vadovų Tarybos metu Lietuva kvies ES valstybes nares neatidėliojant priimti koordinuotus sprendimus dėl specialaus ekonomikos gaivinimo priemonių paketo euro zonai nepriklausančioms šalims. Lietuvos nuomone, svarbu visomis priemonėmis skatinti kuo greitesnę šių ES valstybių narystę euro zonoje, nes spartus įsijungimas į ekonomikos ir pinigų sąjungą būtų ilgalaikio ekonomikos stabilumo priemonė.

Lietuvos nuomone, svarbu išplėsti ES galimybes skolinti Bendrijos narėms palankesnėmis sąlygomis ne tik tada, kai pasiekiama kritinė situacija, bet ir imantis prevencinių priemonių ir suteikiant savalaikę pagalbą ES valstybėms narėms, susiduriančiomis su nemokumo problema.

Susitikimo metu Lietuva ragins ES valstybes nares kuo greičiau pasiekti sutarimą dėl Europos Komisijos parengtame Europos ekonomikos atkūrimo plane numatyto papildomo finansavimo energetikos ir plačiajuosčio ryšio infrastruktūros projektams, tarp kurių yra Baltijos valstybių ir Švedijos elektros jungtis.

Taip pat bus akcentuota būtinybė daugiau dėmesio skirti Rytų Kaimynystės valstybėms, nes situacija jose gali turėti esminių politinių ir ekonominių padarinių visai Europos Sąjungai.

Prieš neeilinį Europos Vadovų Tarybos susitikimą įvyks Baltijos šalių, Vyšegrado ketverto (Lenkijos, Čekijos, Vengrijos ir Slovakijos), Bulgarijos ir Rumunijos Ministrų Pirmininkų susitikimas. Jame bus aptartos šalių pozicijos Europos Vadovų Taryboje svarstomais klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius