-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 18

A.Kubilius pensijų nemažins: „Jaunimas turėtų suprasti“

Premjeras Andrius Kubilius pabrėžia, kad nuo metų pradžios jo Vyriausybei pavyko 7 mlrd. Lt sumažinti biudžeto deficitą, tad planuojamas 1 mlrd. Lt sumažinimas „nėra toks didelis“. Vis dėlto, premjero teigimu, pensijos karpymų sąraše yra vienos paskutinių.
Vyresnioji karta
Vyresnioji karta / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A.Kubilius pakartojo, kad trečiadienį Vyriausybės priimti pirmieji sprendimai dėl biudžeto mažinimo yra „siūlymas pradėti esminę diskusiją dar šią vasarą, kokius kelius rinktis“.

„Mes matome, kad deficitą šiais metais reikia sumažint 1 mlrd. Lt. Čia reikia pasakyti, kad nuo metų pradžios mums jau pavyko sumažinti 7 mlrd. Lt. Tai tas milijardas nėra toks didelis skaičius. Bet kiekvieną kartą tas mažinimas yra vis skaudesnis“, – ketvirtadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ pastebėjo premjeras.

Nors mokesčiai jau buvo didinti, juos vėl ketinama kelti, tuo tarpu apie pensijų mažinimą, ką siūlo koalicijos liberalios partijos, premjeras nelinkęs kalbėti.

„Dirbanti jaunesnė karta turėtų jausti ypatingą rūpestį apginti tuos, kuriems šiuo metu sunkiausia situacija, tai pensininkus. Skaičiavimai rodo, kad PVM padidinimo poveikis būtų tik toks, kad, artėjant jau ir defliacijai, kainų lygis padidėtų maždaug 1,5 proc. Tas pusantro procento nėra toks didelis kilimas...“ – susitelkti tautą ragino premjeras.

A.Kubilius teigė, kad motinystės išmokų mažinimo būtų linkęs atsisakyti. „Jei kas nors pasiūlytų geresnių pasiūlymų, tai tos motinystės atostogos būtų viena pirmųjų eilučių, kurios mes norėtume neliesti“, – aiškino premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius