Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 13

A.Kubilius riaušių Vilniuje nebijo

Antradienį vakare premjerui Andriui Kubiliui susitikimas su Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio tarybos nariais nebuvo itin malonus. Tačiau premjeras teigė dėl kritikos nesijaudinantis ir tvirtino nebijantis, kad Vilniuje pasikartos riaušėmis pasibaigusios protesto akcijos Rygoje scenarijus.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Į susitikimą su A.Kubiliumi atėjusiems Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio tarybos nariams įdomiausia buvo, ar naujoji Vyriausybė neketina mažinti jų pensijų. Viena pensininkė mokslininkė iš premjero mėgino išsiaiškinti, ar nenukentės jos pensija, jeigu jai už rašomus straipsnius mokami ir honorarai.

Tuo tarpu A.Kubilius, kalbėdamas apie pensijas pažėrė ir rimtų kaltinimų buvusiai ministrei Vilijai Blinkevičiūtei. „Net ir gerais norais pagrįsti veiksmai gali būti traktuojami kaip nusikalstami“, – sakė A.Kubilius apie apie V.Blinkevičiūtės sprendimą du kartus didinti pensijas, nors tai ir nebuvo įtraukta Net ir gerais norais pagrįsti veiksmai gali būti traktuojami kaip nusikalstami, – A.Kubiliusį „Sodros“ biudžetą.

Protestų nebijo

Ypatingą pagyvėjimą salėje sukėlė žinia apie tai, kad Rygoje protesto akcija virto riaušėmis. Tačiau paklaustas, ar nebijo, jog penktadienį Vilniuje įvyksianti protesto akcija taip pat gali baigtis panašiai, A.Kubilius sakė mitingų nesureikšminantis. „Penktadienį kokios ten demonstracijos. Dabar žmones nesunku prisikviesti. Aš ramiai žiūriu ir į kritiką, ir į kai kuriuos visiškai neteisingus kaltinimus. Kritikuoti visada yra kam, nes kažkas iš to duoną valgo“, – sakė A.Kubilius. Kaip žinoma, šį penktadienį protesto akcija 12 valandą vyks prie Seimo.

A.Kubiliui teko taip pat aiškintis ir dėl „Mažeikių naftos“, ir dėl Tautos prisikėlimo partijos, kurios patikimumas susirinkusiems kėlė abejonių.

Vargai dėl benzino

A.Kubilius ir ilgametis Sąjūdžio pirmininkas parlamentaras Rytas Kupčinskas susirinkusiems mėgino aiškinti, kad Seimo narių algų padidinimas yra blefas, nes dabar jie netgi gauna mažiau pinigų nei praėjusioje kadencijoje. Susirinkusieji išgirdo ir skundus, kad politikai dabar norėdami atsiskaityti už benziną kaskart privalo atnešti kvitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius