Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 14

A.Lukašenka Lietuvoje ketina lankytis su sūnumi

Baltarusijos prezidentas Aleksandas Lukašenka Lietuvoje ketina lankytis kartu su penkiamečiu sūnumi Nikolajumi, kuris autoritariniu valdymu kaltinamą prezidentą lydį daugumoje užsienio kelionių, teigia neoficialūs šaltiniai.
A.Lukašenka su sūnumi
A.Lukašenka su sūnumi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

BNS žiniomis, į Lietuvą A.Lukašenka su sūnumi ketina atvažiuoti dar antradienio vakarą, nors oficialius darbo vizitas prasidės trečiadienį.

Apžvalgininkai teigia, kad sūnų, vadinamą tiesiog Kolia, A.Lukašenka į vizitus užsienyje vežasi siekdamas pagerinti savo įvaizdį.

Neoficialiomis žiniomis, svarstoma galimybė, kad aukšti svečiai aplankytų vieną iš Lietuvoje esančių vandens pramogų parkų.

Trečiadienį priešpiet A.Lukašenka turėtų susitikti su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite ir vėliau atidaryti Baltarusijos nacionalinę parodą „Belarus Expo 2009“ bei lankytis Baltarusijos – Lietuvos verslo forume.

Planuojama, kad minėtame forume Baltarusijos vadovas pasakys kalbą.

Užsienio reikalų ministerija pirmadienį BNS vizito detales komentuoti atsisakė, nes jos dar nėra galutinai suderintos ir gali keistis.

Nedemokratiniu valdymu ir žmogaus teisių varžymu kaltinama Baltarusijos valdžia pastaruoju metu bando gerinti santykius su Vakarais.

A.Lukašenka šių metų balandį surengė pirmąjį per 10 metų vizitą į Vakarus – Italijoje jis susitiko su popiežiumi Benediktu XVI ir Italijos premjeru Silvio Berlusconi. Gegužę Minskas buvo įtrauktas į Europos Sąjungos Rytų partnerystės programą.

Paskutinį kartą A.Lukašenka į Lietuvą buvo atvykęs 1998 metų lapkritį, kuomet Medininkuose susitiko su tuometiniu Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius