-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 27

A.Sabonio firmai gresia bankrotas

Lietuvos apeliaciniam teismui (LAT) iki rudens atidėjus bylą dėl vasarnamių Preiloje, advokatas Gintaras Černiauskas paskelbė apie bendrovei „Sabonio klubas ir partneriai“ gresiantį krachą.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pirmadienį LAT teisėjų kolegija atvertė sudėtingą ir didžiulį atgarsį turinčios istorijos bylą. Jos centre – Kuršių nerijoje pastatytų 15-os vasarnamių komplektas bei botelis.Dėl finansinių sunkumų gali bankrutuoti! – kompanijos „Sabonio klubas ir partneriai“ advokatas pareiškė, kad bylos atidėjimas iki rudens gali būti lemtingas.

Klaipėdos apygardos teismas šioje byloje yra priėmęs vasarnamius stačiusiai legendinio krepšininko Arvydo Sabonio kompanijai palankų sprendimą.

Tačiau viešąjį interesą ginanti Klaipėdos apygardos prokuratūra bei Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija pateikė skundą sostinėje veikiančiam LAT.

Klaipėdos apygardos prokurorė Laura Paulikienė 15min.lt priminė, kad tame Preilos sklype, kur stūkso 15 vasarnamių, turėtų būti įrengta žvejų prieplauka.

Anot prokurorės, ši vieta vienintelė pakankamai gili mariose, kur prie kranto gali priplaukti žvejų laivai. Žvejams čia taip pat turėjo būti įrengtas pontoninis pirsas.

Tuo tarpu firmas „Sabonio klubas ir partneriai“ šiame puikiame gamtos kampelyje pastatė vasarnamius ir išpardavė juos milijonieriams.

Nepakels finansinių sunkumų?

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./A.Sabonio kompanijos advokato G.Černiausko (dešinėje) bei jo kolegos laukia dar vienas sunkus teismo procesas.
A.Sabonio kompanijos advokato G.Černiausko (dešinėje) bei jo kolegos laukia dar vienas sunkus teismo procesas.

Projekto plėtotojams atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas pirmadienį LAT posėdyje pareiškė, kad bylą atidėjus iki rudens kompanijai „Sabonio klubas ir partneriai“ iki to laiko gresia žlugimas. Gynėjas sakė, kad kol šiam turtui dėl teismų yra uždėtas areštas, boteliai gali būti tik išlaikomi, bet neeksploatuojami. „Dėl finansinių sunkumų gali bankrutuoti!“ – teisme pareiškė G.Černiauskas.

Tačiau teismas neturėjo galimybės skirti posėdžio anksčiau, kai kurios bylos jau dabar atidedamos ne tik rugsėjui, bet ir spaliui.

„Bylą išnagrinėti tokios apimties ir reikšmingumo – tai ne lauką pereiti. Teisėjai – irgi žmonės, turi teisę vasarą atostogauti. Truputėlį pailsėsime ir šią bylą išnagrinėsime“, – kalbėjo LAT teisėjų kolegijos pirmininkė Nijolė Piškinaitė.

Į bylą žiūri atsainiai

Pirmadienį LAT teisėjai spėjo pripažinti, kad Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos atstovų dalyvavimas šioje byloje yra būtinas. Šios dienos posėdyje šio apelianto atstovai nepasirodė.

Teismą šįryt ignoravo ir Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos bei Klaipėdos apskrities viršininko administracijos atstovai.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Pirmadienį į teismą Vilniuje atvyko klaipėdietė prokurorė L.Paulikienė (dešinėje) ir būrys kitų asmenų.
Pirmadienį į teismą Vilniuje atvyko klaipėdietė prokurorė L.Paulikienė (dešinėje) ir būrys kitų asmenų.

Ne geriau šįryt teisme pasirodė Vyriausybės atstovai Robertas Klovas ir Agnė Murauskaitė. Jiems atstovauti Vyriausybei teisme buvo pavedęs premjeras Andrius Kubilius, tačiau atstovai atvyko į posėdį neturėdami tinkamą jų išsilavinimą įrodančių dokumentų.

Adamkus grasino buldozeriais

15min.lt primena, kad pernai spalį Klaipėdos teisėjai atmetė viešąjį interesą ginančių prokurorų pareiškimą, kuriuo prašyta panaikinti Neringos savivaldybės tarybos patvirtintus detaliuosius planus, nugriauti 15 esą neteisėtai iškilusių vadinamojo Preilos botelio statinių, o statytojams kompensuoti daugiau kaip 700 tūkstančių litų, investuotų į komplekso infrastruktūrą.

Jau tada advokatas minėjo, kad palankus teismo sprendimas vargu ar džiugina statytojų bendrovę „Sabonio klubas ir partneriai“, nes per trejus metus trukusį procesą patirta itin daug nuostolių.

Prieš kelerius metus Kuršių nerijoje lankydamasis prezidentas Valdas Adamkus yra paraginęs buldozeriais griauti esą nelegaliai pastatytus šiuos vasarnamius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius