-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 12

A.Salamakinas sako turintis įrodymų, jog A.Lydeka platino ne ataskaitą, o reklaminius bukletus

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) vadovas Algimantas Salamakinas sako turintis įrodymų, jog liberalcentristas Arminas Lydeka už parlamentinei veiklai skirtas lėšas platino ne Seimo nario ataskaitą, kaip jis nurodo, o reklaminius bukletus rinkimams į Europos Parlamentą.
Arminas Lydeka
Arminas Lydeka / S. Žiūros BFL nuotr.

A.Salamakinas BNS patvirtino, jog gautas atsakymas iš bendrovės, parlamentarui teikusios platinimo paslaugas. Pateikta medžiaga esą įrodo, jog platinti rinkimų agitacijos bukletai.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, jog kai kurie Seimo nariai parlamentinei veiklai skirtas lėšas išleido atskaitoms rinkėjams, kurių šiuo metu jau „neberanda“ ir negali pateikti.  Seimo narys liberalcentristas A.Lydeka Seimo buhalterijai liepą nurodė už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įsigijęs pašto prekių ir paslaugų už 3052 litus. Antrąjį ketvirtį Seimo buhalterijai parlamentaras pristatė 1513 litų sąskaitą. Abu kartus liberalcentristas nurodė, kad už šiuos pinigus buvo platinamos jo ataskaitos rinkėjams.

A.Lydeka teigė, kad Seimas apmokėjo bendrovės „Vilpostus“ sąskaitas už jo parengtų ataskaitų rinkėjams platinimą. Jų esą buvo kelios.  „Tai gal keturiolikos ar šešiolikos puslapių ataskaita, kurioje išvardyti kai kurie mano darbai, susiję su vartotojų teisių gynimu, taip pat paminėta truputis kitų darbų“, – aiškino parlamentaras.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius ketvirtadienį išplatino dienraštyje minimų parlamentarų, Artūro Zuoko ir Juozo Oleko, ataskaitas, taip pat Rimanto Dagio pateiktą dokumentą, įrodantį, jog jo užsakyti spaudiniai buvo brokuoti, tačiau A.Lydekos ataskaita nepateikiama. Nurodoma, jog ataskaita bus pateikta parlamentarui grįžus iš komandiruotės.

Liberalcentristas Artūras Melianas už savo „ataskaitos spausdinimą ir platinimą“ sumokėjo 5049 litus dar per pirmąjį šių metų ketvirtį. Tačiau politikas dienraščiui aiškino jos negalįs parodyti, nes ji esą dar neparengta: „Bet, patikėkite, tikrai bus. Galėsite ją greitai pamatyti ir internete“.

Tuo metu Seimo Ryšių su visuomene skyrius kaip parlamentaro ataskaitą išplatino laikraštį „Naujasis Vilnius“. Apie Seimo nario A.Meliano darbus jame straipsnių nėra, bet nurodomi keli parlamentaro skelbimai, sveikinimas, taip pat, pavyzdžiui, pamaldų Naujosios Vilnios ir Naujininkų bažnyčiose tvarkaraštis.

„Reikės pažiūrėti, koks ten laikraštis, bet išlaidų panaudojimo apraše aiškiai rašoma: galima spausdinti Seimo nario darbo ataskaitą, o ne kažkokius laikraščius“, – sakė A.Salamakinas.

Tai, kad savireklamai išleido 4500 litų, R.Dagys nurodo savo antrojo metų ketvirčio ataskaitoje. Tačiau jis aiškino, kad šios ataskaitos negali parodyti, nes ji dar neegzistuoja „per neapsižiūrėjimą“.

Pasak buvusio socialinės apsaugos ir darbo ministro, jo ataskaita neišplatinta, nes buvo parengta su klaidomis. Seimo Ryšių su visuomene skyrius išplatino parlamentaro ataskaitas spausdinusios „Valdo leidyklos“ spaudos darbų brokavimo aktą.

„Ataskaita yra spaustuvėje, bet dėl techninių kliūčių jos spausdinimas sustabdytas. Spaustuvė sutiko perspausdinti, nors klaidos įsivėlė dėl mūsų kaltės“, – aiškino R.Dagys. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius