Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 15

A.Šemeta keliauja į Briuselį (atnaujinta 14.48)

Dėl būsimojo eurokomisaro kandidatūros lieka vis mažiau klausimų – į Briuselyje vyksiančią Europos Vadovų tarybą su premjeru vyksta finansų ministras Algirdas Šemeta.
Sutarties pasirašymas
Algirdas Šemeta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę premjeras Andrius Kubilius žiniasklaidai teigė, kad Dalios Grybauskaitės įpėdinį finansų ir biudžeto komisarės kėdėje Europos Komisijos pirmininkui Jose Manueliui Barroso pristatys per Europos Vadovų tarybą, vyksiančią šią savaitę.

Konfidenciali informacija

Į Briuselį su A.Kubiliumi vyksta ir kaip vienas realiausių kandidatų įvardijamas finansų ministras Algirdas Šemeta. Tačiau premjeras teigia, kad A.Šemeta ten vyksta ne kaip potencialus kandidatas, o tik aptarti su finansais susijusių klausimų.

A.Kubilius sakė praėjusį ketvirtadienį kalbėjęs su Europos Komisijos pirmininku J.M.Barroso ir aptaręs siūlomą kandidatūrą. „Ką kalbėjau su J.M.Barroso, žino tik J.M.Barroso ir aš. Sutariau, kad kol kas ši informacija yra konfidenciali“, – nuo klausimų, ar į Briuselį dirbti važiuos A.Šemeta, išsisukinėjo A.Kubilius.

Šemeta kalbėti nelinkęs

„Šį klausimą komentuos ministras pirmininkas. Tai yra jo prerogatyva priimti sprendimus. Jis pasakys, kokie yra sprendimai priimami tuo klausimu“, – tiesiai šviesiai paklaustas, kodėl nutarė finansų ministro portfelį iškeisti į darbą Europos Komisijoje, atsakė A.Šemeta. O į žurnalistų klausimą, ką veiksiantis Briuselyje, ministras išvis neatsakė.

Anksčiau A.Kubilius yra kalbėjęs, kad finansų ministras pernelyg reikalingas Lietuvoje, kad jį atiduotų Europos Komisijai, tačiau šiandien tokios retorikos neliko. Neoficialiai kalbama, kad A.Šemetai išvykus, jį ministro poste pakeistų dabartinė Finansų ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė.

Naujai paskirtas Lietuvos eurokomisaras dirbtų pusę metų – lapkritį darbą pradės naujos sudėties Europos Komisija. Ar Lietuvai liks tas pats eurokomisaro postas, kol kas nežinoma.

D.Grybauskaitė išsidavė

„Niekada nieko negali planuoti, net ir apie save kalbėdamas. Viskas priklausys nuo daugelio aplinkybių. Tik norėčiau palinkėti Lietuvai, kad mes išlaikytume dabartinį eurokomisaro – finansinio programavimo ir biudžeto – portfelį. Ateitis parodys, kaip jam seksis“, – žiniasklaidai kalbėjo išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė, paklausta, ar A.Šemeta bus geras eurokomisaras.

Anot jos, šiuo metu su A.Kubiliumi jau aptarti keli galimi kandidatai, kurie pakeistų A.Šemetą finansų ministro poste. D.Grybauskaitė patvirtino, kad tarp minimų kandidatų yra ir Ingrida Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius