Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 14

A.Valantinas paprašė neleisti S.Stomai dėl galimo šališkumo dalyvauti komiteto posėdyje

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas paprašė iš Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) posėdžio išprašyti konservatorių frakcijos narį Saulių Stomą dėl pastarojo galimo šališkumo.
Algimantas Valantinas
Algimantas Valantinas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Posėdžio pradžioje balsavę TTK nariai daugumos valia nusprendė, kad parlamentaras negali dalyvauti posėdyje. Pats S.Stoma nėra minėto komiteto narys.

Trečiadienį A.Valantinas komitetui aiškinosi, kaip jo pavaldiniai tyrė vadinamąją pedofilijos bylą.

Išplatintame pranešime S.Stoma teigia, esą tokiu būdu buvo pažeistos jo, kaip tautos atstovo, konstitucinės teisės. Dėl to jis teigia, kreipęsis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Drąsius Kedys į mane kreipėsi jau rugpjūčio pradžioje, nuo tada ir dirbu šiuo klausimu, – teigia Saulius Stoma.Pranešime teigiama, kad S.Stoma yra bendravęs su dviejų žmonių nužudymu įtariamu Drąsiumi Kedžiu.

„D.Kedys į mane kreipėsi jau rugpjūčio pradžioje, nuo tada ir dirbu šiuo klausimu. Į mano paklausimus iš prokuratūros gaudavau tik formalius atsakymus, todėl norėjau asmeniškai išgirsti generalinio prokuroro atsakymus“, – teigė S.Stoma.

Jis pranešime tvirtino atstovaująs ne prokuratūrai, o visuomenei.

„Taip, šiuo atveju aš atstovauju visuomenės, o ne prokuratūros pusei“, – teigė S.Stoma.

Parlamentaras socialiniame tinklalapyje „Facebook“ yra prisijungęs prie D.Kedį palaikančiųjų puslapio, kuriame yra užsiregistravę beveik 18 tūkst. asmenų.

Tačiau BNS jis tikino, kad tai nerodo jo galimo šališkumo pedofilijos bylos.

„Nemanau. (...) Aš manau, kad šiuo atveju turiu būti ne valdžios, o visuomenės pusėje. Ko gero, jis (D.Kedys – BNS) – sistemos auka", – teigė konservatorių frakcijos atstovas.

TTK pirmininkas konservatorius Stasys Šedbaras praėjusią savaitę tvirtino, kad jei paaiškėtų, jog tyrimas buvo vilkinamas, vykdomas aplaidžiai ar abejingai, būtų keliamas prokuratūros atstovų atsakomybės klausimas.

Generalinis prokuroras A.Valantinas yra pareiškęs esąs pasirengęs atsistatydinti, jeigu tai išspręstų visas problemas teisėtvarkos srityje, arba jeigu kas nors objektyviai išsiaiškinęs pasakytų, kad ko nors jis tokiomis aplinkybėmis nepadarė.

Praėjusį pirmadienį, kaip įtariama D.Kedys, Kauno centre nušovė teisėją Joną Furmanavičių, o paskui – savo dukters motinos Laimos Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę. D.Kedys kol kas nerastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius