-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 14

A.Valinskas gimtuose Veisiejuose tikino esąs nekaltas

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, kurį antradienį parlamente bus bandoma atstatydinti iš pareigų, šeštadienį dar kartą mėgino įtikinti esąs nekaltas. Šį kartą jis misijos ėmėsi gimtinėje – Lazdijų rajono Veisiejų miestelyje.
Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas
Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, į Veisiejus – miestą, kuriame gimė, Seimo vadovas atvyko iš anksto nepranešęs nei vietos gyventojams, nei miestelio valdžiai.

Labiausiai važinėjančiu Seimo pirmininku save įvardijęs A.Valinskas teigė, kad į Veisiejus atvyko po grybavimo Varėnos rajono Marcinkonių apylinkėse.

Atstatydinimo procedūros Seime dėl galimų ryšių su nusikaltėliais laukiantis A.Valinskas susirinkusiesiems teigė esąs ramus dėl balsavimo rezultatų: „Ta ramybė, mielieji, yra iš vidaus“.Anot dienraščio, gudukų, raudonviršių ir kelis baravykus radęs politikas „grybavo“ ir Veisiejų kultūros namų salėje. Nieko apie aukšto svečio vizitą nežinojusių veisiejiškių atvyko vos keletas.

Tačiau salę papildė kartu su Seimo pirmininko kortežu atvažiavę pora dešimčių A.Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos narių iš kaimyninio Alytaus rajono.

Juos lydėjo „prisikėlėlių“ deleguotas Alytaus apskrities viršininkas Algimantas Bražionis ir Seimo „Ąžuolo“ frakcijos seniūno pavaduotojas Antanas Nedzinskas.

Atstatydinimo procedūros Seime dėl galimų ryšių su nusikaltėliais laukiantis A.Valinskas susirinkusiesiems teigė esąs ramus dėl balsavimo rezultatų: „Ta ramybė, mielieji, yra iš vidaus“.

Renginio šeimininko vaidmens A.Valinskas ėmėsi vos įžengęs į Veisiejų kultūros namų salę. Susirinkusius partijos bičiulius pakvietęs, kaip pats teigė, į atvirą diskusiją, buvęs pramogų verslo ryklys A.Valinskas klausimų sulaukė tik iš žurnalistų.

Tuo tarpu atvykę bendraminčiai rėžė prakalbas apie partijos vado išmintį, linkėjo jam sveikatos ir stiprybės, citavo užsienio politikos veikėjus ir gąsdino, kad A.Valinsko skandalu bandoma nukreipti dėmesį nuo CŽV kalėjimų Lietuvoje.

Ugniumi iš Alytaus prisistatęs vyriškis salės šeimininką Lazdijų rajono merą Artūrą Margelį išvadino kvailiu – už tai, kad Lazdijų rajono savivaldybė, kaip ir dar keletas Dzūkijos regiono savivaldybių, įvedė vietinę rinkliavą už atliekų surinkimą.

„Kuo čia dėtas jūs, alytiškis, ir aš, Lazdijų rajono meras?“ – klausė A.Margelis.

Ugniumi iš Alytaus prisistatęs vyriškis salės šeimininką Lazdijų rajono merą Artūrą Margelį išvadino kvailiu – už tai, kad Lazdijų rajono savivaldybė, kaip ir dar keletas Dzūkijos regiono savivaldybių, įvedė vietinę rinkliavą už atliekų surinkimą.„Mano uošvė jūsų rajone turi sodybą ir privalo mokėti šiukšlių mokestį“, – uošvės reikalais Lazdijų rajone rūpinosi alytiškis žentas.

Besiplieskiantį ginčą ėmėsi gesinti pats A.Valinskas. Jis merą A.Margelį ir apskrities viršininką A.Bražionį įpareigojo „artimiausiu metu surengti plačią diskusiją šiukšlių klausimu“.

Žurnalistų paklaustas, ar savo vizitu bando atkartoti pašalinto prezidento Rolando Pakso kelią, kai šis prieš apkaltą važinėjo po Lietuvos miestelius ir kaimus, A.Valinskas tai neigė: „Važinėjau iki šiol, važinėsiu ir toliau. Tai vienas mano darbų – pamatyti, kuo gyvena Lietuva“.

Tačiau Seimo vedėjas negalėjo pasakyti, kur bus kitas jo vizitas. Paklaustas, kaip elgsis „Ąžuolo“ frakcija, jei balsavimas antradienį nebus jam palankus, A.Valinskas teigė, kad „mūsų tikslas – išsaugoti stabilią Vyriausybę“. Dabar „prisikėlėlių“ deleguoti ministrai vadovauja Aplinkos ir Kultūros ministerijoms.

Savo partijos bičiuliams Veisiejuose A.Valinskas teigė esąs nekaltas. Jis dėl kilusio skandalo kaltino vienos verslo grupės atstovus ir žiniasklaidą.

„Teisėjas yra ne Seimas, ne žiniasklaida, ne Konstitucinis teismas. Teisėjas yra ten“, – bedė pirštu į lubas „prisikėlėlių“ vadas.

Anksčiau pats savo rengiamose televizijos laidose šaipęsis iš valstybės politikų, šeštadienį Veisiejuose A.Valinskas nesitvardė. Po LNK televizijos laidos „Kakadu“ žurnalistų pateikto klausimo apie jo galimus ryšius su nusikaltėliais, televizijos operatorių lauk išprašė Seimo pirmininko apsaugininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius