Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

A.Valinskas priminė kolegoms atsiskaityti už parlamentinei veiklai skirtų pinigų panaudojimą

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas pirmadienį raštu kreipėsi į kolegas Seimo narius, primindamas, kad šie iki liepos 5 d. privalo pateikti išsamią informaciją, kam išleido parlamentinei veiklai apmokėti skirtas lėšas.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Iki liepos 5 d. visi parlamentarai Seimo kanceliarijos Finansų departamentui turi pateikti išsamias ataskaitas už antrąjį šių metų ketvirtį.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad minėtos valstybės biudžeto lėšos yra naudojamos pagrįstai ir tinkamai, laikantis Seimo nario etikos ir moralės principų ir vadovaujantis Seimo valdybos 2008 m. gruodžio 24 d. sprendimu Nr. 46 patvirtinto Seimo narių lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarkos aprašo nuostatomis“, – rašoma Seimo vadovo kreipimesi.

Pirmojo ketvirčio lėšų panaudojimas sukėlė ne vieną skandalą visuomenėje. Paaiškėjo, kad didelė dalis parlamentarų beveik visas parlamentinei veiklai skirtas lėšas skiria automobilio nuomai. Finansų departamentas taip pat sulaukė čekių už pietus parlamento valgykloje, net maisto produktus, tokius kaip varškė ar grietinė, keliones taksi iš vieno miesto į kitą. Liberalui Gediminui Navaičiui teko aiškintis dėl brangaus įsigyto indų servizo, nakvynės viešbutyje ir kt.

Seimo valdyba nusprendė, kad ne pagal paskirtį panaudotos parlamentinės veiklos išlaidos bus išskaičiuojamos iš Seimo narių atlyginimo.

Kas mėnesį kiekvienas Seimo narys su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms gali skirti apie 3,2 tūkst. litų sumą, iki sumažinimo gegužį ji sudarė beveik 4 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius