Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 04 27

A.Valinskas siūlo iš pareigų atleisti Seimo kanclerį G.Vilkelį

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas pirmadienį įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma iš pareigų atleisti Seimo kanclerį Gintautą Vilkelį.
Gintautas Vilkelis
Gintautas Vilkelis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

G.Vilkelio atleidimo iš pareigų diena siūloma laikyti pirmą darbo dieną pasibaigus nedarbingumo laikotarpiui. Šiuo metu G.Vilkelis turi nedarbingumo pažymėjimą.

Kancleriui anksčiau išsakyta abejonių dėl viešosios įstaigos Parlamentinio bendradarbiavimo centro neskaidrios valstybės įmonės „Greminta“, teikiančios maitinimo paslaugas, veiklos.

Nepasitenkinimo debesys virš kanclerio ėmė tvenktis dar metų pradžioje, kai Seimo valdybos nariams buvo pateikta netiksli informacija dėl žurnalistų akreditavimo tvarkos valstybės institucijose.

Aštriau apie kanclerio likimą prabilta paaiškėjus, jog kanceliarija galėjo sudaryti sąlygas Seime išskirtinėmis sąlygomis dirbti valstybės įmonei „Greminta“, ne tik nemokančiai nuomos mokesčio, bet ir dotuojamai iš biudžeto, bei kilus skandalui dėl kanceliarijos pirktų prabangių automobilių.

Seimo kanclerį 5 metams skiria ir iš pareigų atleidžia parlamentas Seimo pirmininko siūlymu.

G.Vilkelis Seimo kancleriu paskirtas 2006 m. spalį, kai iš šių pareigų po kilusio vadinamojo privilegijų skandalo buvo priverstas atsistatydinti Arvydas Kregždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius