Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 04

A.Valinskas sveikina iniciatyvą aiškintis dėl TPP, socdemus vadina rimta partija

Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovas Arūnas Valinskas paskelbė sveikinantis socialdemokratų iniciatyvą sudaryti Seimo laikinąją komisiją, kuri aiškintųsi „prisikėlėlių“ buvusių ir esamų atstovų Seime galimus ryšius su nusikalstamu pasauliu.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Partija

„Pasak parlamento vadovo, tai dar kartą patvirtina, jog socialdemokratai – rimta ir atsakinga politinė jėga Lietuvoje“, – rašoma Seimo pirmininko biuro išplatintame pareiškime.

Taip pat jame pabrėžiama, kad A.Valinskui komentuoti šiuo klausimu pradėtų ir planuojamų tyrimų nedera, „kadangi jis yra dirbtinai padarytas vienu pagrindinių šių įvykių veikėju.“

 Socdemai penktadienį paskelbė rinksiantys parašus ir teiksiantys nutarimo projektą dėl laikinosios komisijos TPP atstovų galimų ryšių su nusikalstamu pasauliu sudarymo.

„Mes girdime visokių pranešimų, manau, reikia vieną kartą išsiaiškinti, kad skandalų virtinė būtų baigta“, – BNS penktadienį sakė partijos vadovas Algirdas Butkevičius, pasak kurio, toks tyrimas „taptų pamoka esantiems ir būsimiems politikams.“

 Politikas sakė nemanantis, jog šiuo klausimu pakanka Seimo sprendimo balsuojant dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku, TPP lyderiu Arūnu Valinsku: „Bet juk figūruoja ne tik A.Valinskas, yra visokių pranešimų ir apie kitą pusę, manau, turi būti įvertintas jų vaidmuo.“

„Seimas privalo reabilituotis Lietuvos gyventojų akyse, todėl šioje istorijoje turi būti atliktas rimtas tyrimas ir priimti galutiniai sprendimai, padėsiantys tašką“, – sako A.Butkevičius.

Laikinąją tyrimo komisiją Seimas privalo sudaryti, jei to raštu pareikalauja ne mažiau kaip 36 Seimo nariai. Vieniems socialdemokratams, turintiems 26 narių frakciją, balsų šiai iniciatyvai įgyvendinti neužteks. A.Butkevičius sakė kol kas dėl paramos su kitų frakcijų atstovais nekalbėjęs.

Seimo pirmininkas pastaruoju metu buvo priverstas aiškintis dėl savo ryšių su Kauno nusikalstamai „daktarų“ grupuotei priskiriamu Rolandu Michalskiu, pravarde Micha, tuo tarpu parlamento vadovo oponentai, buvę partiečiai kaltinami šmeižtu.

Opozicinė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija jau surinko parašus dėl A.Valinsko atstatydinimo iš Seimo pirmininko pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius