Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 02 22

A.Ažubalis ragina pradėti rimtą ES ir Ukrainos dialogą dėl bevizio režimo

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ragina pradėti rimtą Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos dialogą dėl bevizio režimo.
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis
Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai A.Ažubalis pareiškė pirmadienį dalyvaudamas ES užsienio reikalų ministro susitikime, kuriame ministrai aptarė Ukrainos prezidento rinkimų rezultatus ir tolesnį ES bendradarbiavimą su Ukraina, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„ES šalys turėtų palankiau vertinti Ukrainos ES narystės siekius ir pradėti rimtą dialogą dėl bevizio režimo, patvirtinant Ukrainai gaires dėl bevizio režimo. Tuo tarpu naujoji Ukrainos valdžia turi pademonstruoti tvirtą įsipareigojimą tęsti reformas šalyje“, – pranešime cituojamas A.Ažubalis.

URM vadovas, įvertinęs įvykusių rinkimų demokratiškumą, paragino ES valstybes neatidėliojant užmegzti aukščiausio lygio kontaktus su naująja Ukrainos vadovybe.

Prieš dvi savaites Ukrainoje vyko prezidento rinkimai, kuriuose nugalėjo opozicinės Regionų partijos lyderis Viktoras Janukovyčius.

A.Ažubalis Briuselyje taip pat susitiko su ES vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton ir ES Plėtros ir kaimynystės komisaru Štefanu Fiule, su kuriais aptarė naujosios Europos išorinių veiksmų tarnybos kūrimą, ES Rytų kaimynystės politiką.

„Būtina kuo greičiau pradėti įgyvendinti konkrečius projektus su šios programos šalimis – Armėnija, Azerbaidžanu, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina“, – susitikime sakė A.Ažubalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius