-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 07

AB „Kauno grūdai“ ir Lietuvos ūkininkai vaikų globos namų auklėtiniams įrengė žaidimų aikštelę

Užvakar, rugpjūčio 5 d., Kėdainių vaikų globos namuose „Saulutė“ buvo oficialiai atidaryta vaikų žaidimo aikštelė, kurios įrengimui pinigus paaukojo AB „Kauno Grūdai“ organizuotame renginyje „Grūdo kelias 2013“ dalyvavę Lietuvos ūkininkai ir pati kompanija.
AB „Kauno Grūdai“ įrengta žaidimų aikštelė
AB „Kauno grūdai“ įrengta žaidimų aikštelė / N. Broko nuotr.

AB „Kauno grūdai“ – viena didžiausių Lietuvoje veikiančių kompanijų, plėtojančių savo veiklą žemės ūkio, žaliavų prekybos, veterinarijos, gyvūnams skirto pašaro ir maisto pramonės srityse. Pasak įmonių grupės „KG Group“, kuriai priklauso ir AB „Kauno grūdai“, vadovo Tautvydo Barščio, kompanija vykdydama savo veiklą negali matyti vien tik verslo, pelno ir potencialo rinkoje, kurį galima išnaudoti. „Mes stengiamės matyti visuomenės poreikius, žmones, darbuotojus, partnerius, pastebime savo miesto ir šalies problemas, įžvelgiame, kokių pasekmių ateityje turės kiekvienas mūsų veiksmas ir sprendimas. Dėl šių priežasčių jaučiame pareigą padėti vaikams, kurie garsins Lietuvos vardą, dirbs mūsų žemę ir užtikrins šalies gerovę“, – kalbėdamas apie kompanijos įvykdytą socialinę iniciatyvą teigė Tautvydas Barštys.

Šių metų gegužės 17 d. AB „Kauno grūdai“ organizavo įvadinį renginį ūkininkams, kurio metu ne tik buvo apžiūrėti Algimanto Kižausko ūkyje pasėti grūdinių kultūrų pasėliai, bet vyko paramos aukcionas, kurio metu ūkininkai galėjo įsigyti apsaugos priemonių nuo įvairių augalus žalojančių ligų ir kenkėjų, o pinigėlius paaukoti Kėdainių vaikų globos namams „Saulutė“. Ši graži akcija buvo pratęsta ir birželio 12-13 dienomis ūkininkams organizuotame grandioziniame renginyje „Grūdo kelias 2013“. Lietuvos ūkininkai suaukojo apie 9000 Lt. likusius 4000 Lt skyrė AB „Kauno grūdai“. Paklausus, ko labiausiai reikėtų Kėdainių vaikų globos namų „Saulutė“ auklėtiniams, namų direktorė Ilona Šventoraitienė sakė, kad didžiausia problema šiuo metu yra vaikų užimtumas, todėl moderni žaidimų aikštelė su treniruokliais galėtų ne tik paįvairinti vaikų laisvalaikį, bet stiprintų jų fizinę sveikatą.

„Esame dėkingi visiems Lietuvos ūkininkams ir kompanijai AB „Kauno grūdai“, kurių dosnumas leido mūsų namuose augantiems vaikams įrengti žaidimų aikštelę ir taip pasirūpinti jų užimtumu“, – į žaidimų aikštelės atidarymą atvykusiems kompanijos atstovams padėkos žodžius tarė Kėdainių vaikų globos namų „Saulutė“ direktorė Ilona Šventoraitienė. Moteris pridūrė, kad vaikai noriai išbando treniruoklius, kurių žaidimų aikštelėje įrengti net 6. Dauguma šiuose vaikų namuose augančių vaikų yra paaugliai, pasak direktorės, jiems ypatingai reikalingas užimtumas ir įdomi veikla, kur jie galėtų išlieti savo jaunatvišką energiją.

Žaidimų aikštelės atidaryme dalyvavo ne tik AB „Kauno grūdai“ atstovai, dėmesį šiai iniciatyvai parodė ir Kėdainių rajono savivaldybės meras Rimantas Diliūnas. „Džiaugiamės, kad mūsų rajone savo veiklą vykdo tokia kompanija kaip AB „Kauno grūdai“, ji ne tik padeda mūsų ūkininkams užauginti gerą derlių, tačiau kuria naujas darbo vietas greitai paruošiamų makaronų fabrike, imasi socialinių iniciatyvų, kad padėtų likimo nuskriaustiems vaikams, augantiems Kėdainių vaikų globos namuose“, – atidarymo renginyje kalbėjo Rimantas Diliūnas.

AB „Kauno grūdai“ kartu su AB Vilniaus paukštynas ir AB Kaišiadorių paukštynas ir joms priklausančios dukterinės įmonės sudaro vieną moderniausių ir ekonomiškai stipriausių gamybinių susivienijimų Lietuvoje – įmonių grupę „KG Group“. Įmonė kasmet Lietuvos ir Kauno miesto žmonėms dovanoja renginius, inicijuoja ir įgyvendina socialinius projektus bei dalyvauja kitų iniciatyvose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius