Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 09

„Abipus sienos“ tyrimas: R.Šalaševičiūtei buvo organizuojama tragiška automobilio avarija?

Tai, kas tąkart atrodė lyg iš siaubo filmo. Nė žingsnio be sargybinių. Be akylai ją stebinčių ir lydinčių ginkluotų vyrų. Kad reikia saugotis žmonių, pasėjusių beprasmiškas mirtis Kaune, Rimantė Šalaševičiūtė suprato ir be perspėjimų.
Rimantė Šalaševičiūtė
Rimantė Šalaševičiūtė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tačiau kodėl, klaus veikli moteris dar ir šiandien, negalėdama patikėti, kad jos gyvybei tąkart buvo iškilęs realus pavojus.

„Ji tik atrodė esanti labai stipri ir nepažeidžiama. Iš tikrųjų mama labai išgyveno. Nuolat verkdavo. Sušlubavo jos sveikata“, – „Abipus sienos“ žurnalistams teigė vaiko teisių apsaugos kontrolierės dukra Rita.

Nušauti ar suorganizuoti automobilio avariją? Kuris mirties būdas būtų tinkamesnis „pedofilų užtarėjai“? Išgirstieji žodžiai glumino. Kaip glumino raminamuosius vaistus vartojančio garliaviškio sudirgimas. Kodėl juo netiki? Kodėl jo neklauso? Kodėl jie mano, kad nufilmuotas mergaitės pasakojimas – suvaidintas...

„Aš noriu žinoti, už ką? Ir nesvarbu, kokia tikroji tiesa“, – sako kontrolierė, Drąsiaus Kedžio giminaičių ir kitų palaikytojų kaltinama neveiklumu ir baisiais nusikaltimais.

Kad nuo rugsėjo 18-osios prokurorų iniciatyva Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas buvo sankcionavęs šio grasinimais besisvaidančio vyro pokalbių klausymąsi, R.Šalaševičiūtė nežinojo iki pat šių dienų. Kaip ir nežinojo, kodėl ją pareigūnai tąkart buvo susirūpinę saugoti. Tačiau šįkart viskas yra kitaip, atsirado viltis išsiaiškinti keistų įvykių aplinkybės ir priežastis...

Jei tai buvo iššūkis valstybei, kodėl jiems nepakako vienos aukos?  Ir jei žudikai gyvi, ką jie rezga dabar? Vaiko teisių apsaugos kontrolierė prisipažįsta labiausiai nerimaujanti dėl L.Stankūnaitės ir D.Kedžio mergaitės. Dėl tos, kurią kadaise siūlė laikinai izoliuoti nuo abiejų tėvų ir dėl ko galėjo užsitraukti begalinę neapykantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius