Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 22

Sukilę abiturientai Klaipėdoje iškovojo, kad šimtadienio šventė per Ukrainos karo metines būtų

Šiemet abiturientų šimtadienio šventė sutampa su karo Ukrainoje pradžios metinėmis. Tai tapo dilema mokykloms: vienos šventę nukelia, kitos koreguoja programas. Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijos planų keitimas paskutinę savaitę supykdė abiturientus.
Abiturientai laiko lietuvių kalbos egzaminą
Abiturientai laiko lietuvių kalbos egzaminą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienio vakarą kelios abiturientės išsiuntė laiškus žurnalistams. Juose piktinamasi planais atšaukti šimtadienio šventę. „Dvyliktokai apie tai sužinojo iš vienuoliktokų, kurie rengė šimtadienį. Kodėl atšaukė? Nes karo metinės Ukrainos prieš Rusiją“, – rašė viena mokinė.

Ji neslėpė, kad toks planų keitimas trikdo dėl šventinės puošybos.

„Mūsų mokinės, panelės jau yra šiam penktadieniui užsisakiusios sukneles, makiažus, taip pat ir mūsų vaikinai, jie užsisakę kostiumus. Visi dvyliktokai laukė šios dienos. Ir staiga – „perkeliame, šį penktadienį jo nebus“. Manau, merginos suknelėms ir makiažui bus nemažai išleidusios, o kaip žinome, pinigai ant medžių neauga“, – laiške rašė abiturientė.

Laiškus rašę mokiniai teigė suprantantys situaciją dėl karo Ukrainoje ir siūlė paminėti kaip ir kitas svarbias datas, pavyzdžiui, Sausio 13-ąją. „Uždegtume žvakutes, pagerbtume Ukrainos karius tylos minute ir tuomet viskas. Arba per patį renginį galėtume pagerbti tylos minute. Kodėl negalime?“ – klausė „Žemynos“ auklėtiniai.

Gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui, vykdantis įstaigos vadovo funkcijas. Nikolajus Petunovas trečiadienio rytą 15min žurnalistei teigė, kad šventė įvyks penktadienį, tačiau bus pakeista programa.

„Koreguojame šimtadienio programą, ji bus labiau pilietiška. Buvo įvairių pasvarstymų, tačiau galop priimtas toks sprendimas. Išgirdome argumentų, kad jau išnuomota salė, sumokėta už makiažus. Matyt, mokiniams tai labai svarbu“, – kalbėjo pedagogas.

Mokykloje vyks oficiali šventės dalis, vakarinę abiturientams organizuoja jų tėvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius