Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Abiturientai taps kaulų čiulpų donorais

Ketvirtadienį, 13 val., Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijoje – paskutinis skambutis. Tai – ypatinga šventė ir šiais metais gimnazijos abiturientams ji bus išskirtinė. Kelios dešimtys E. Balsio gimnaziją baigiančių aštuoniolikmečių nusprendė tapti potencialiais kaulų čiulpų donorais.
Kraujo donorystė
Kraujo donorystė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Po oficialiosios šventės dalies, autobusu, kurį kilniai suteiks Lietuvos karinės jūrų pajėgos, jauni žmonės vyks į „Lornos“ medicinos centrą (Naujojo sodo g. 14) ir paaukos po kelis mililitrus savo kraujo – tai paprastas būdas išgelbėti gyvybę.

Bendrija „Kraujas“ jau penkerius metus organizuoja kaulų čiulpų donorystę propaguojančią akciją „Būk geras“. Šiais metais akcija įgavo naują pagreitį – kreipiamasi į 18 metų sulaukusius ir savarankišką gyvenimą pradedančius žmones: „Būk geras, abituriente“.

Prieš dvi savaites akcija startavo visoje Lietuvoje – mokyklose buvo iškabinti spalvingi plakatai, informacija išsiuntinėta mokyklos vadovams ir moksleivių parlamentams. Bendrijos „Kraujas“ atstovai ėjo į susitikimus su abiturientais ir atsakinėjo į jiems kylančius klausimus apie donorystę.

E. Balsio menų gimnazijos abiturientai nusprendė donorystės akciją paversti švente – kelios dešimtys jaunų žmonių, nuskambėjus Paskutiniams skambučiui, keliaus į medicinos centrą „Lorna“, užpildys anketas, duos kelis mililitrus kraujo ir taps Pasaulinio kaulų čiulpų registro nariais. Tai – kilnus savarankiško gyvenimo startas, galintis tapti pavyzdžiu šimtams jaunų žmonių ir išsigelbėjimu šimtams sunkių ligonių visame pasaulyje.

Kviečiame visus prisijungti prie kilnios akcijos viešinimo ir patiems dalyvauti jame!
Kaulų čiulpų donorais gali tapti visi sveiki, sąmoningi žmonės nuo 18 iki 45 metų. Kaulų čiulpų donorystė nekenkia donorui, bet daro stebuklus – išgelbsti kraujo vėžiu sergantiems žmonėms gyvybę.

Lietuvoje kaulų čiulpų transplantacijos jau 11 metų atliekamos Vilniaus Santariškių klinikose. Per penkerius metus Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registras padidėjo nuo 250 iki 6000 donorų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius