-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

Abortas kainuoja 200, gimdymas – 1 000 Lt

Nacionaliniame susitarime dėl šeimai palankių sąlygų numatoma daug punktų, skatinančių šeimas gimdyti daugiau vaikų.
Nėštumas
Nėštumas / Photos.com
Temos: 2 Gimdymas Abortas

Jei norime išlikti kaip tauta, mums verkiant reikia prieaugio. Medikai pastebi, kad auklėti moterų šiandien nereikia – nutrauktų nėštumų kasmet mažėja. Atvirkščiai, ekonominė krizė ir pailgėjusios motinystės atostogos ne vieną moterį sugundo susikaupusias problemas spręsti pastojant. Baigiasi vienos atostogos, jau rūpinamasi kitomis. O kas nutiks, jei valdžia sąlygas pakeis, iš pastojusios moters atimdama saldainį? Abortas, apie tai „Delfi“ rašo Inga Saukienė.

2009 m. gimė 36,7 tūkst. kūdikių. Tai 1,6 tūkst. daugiau negu 2008 m. Tuo tarpu daugiau nei 10 tūkst. kūdikių negimė – moterys nėštumą nutraukė. Abortas, jei jis negresia moters ar vaisiaus gyvybei, oficialiai kainuoja nuo 135 iki 211 litų, gimdymas mūsų šalyje nieko nekainuoja. Tik ar dažna moteris ryžtasi gimdyti „aklai“?

Atsidėkojimas gydytojui

Bet kuriame internetiniame forume, kuriame diskutuoja mamos, galima rasti tikslias kainas, kiek reikia mokėti už gimdymą gydytojui, akušerei, anesteziologui. Žinoma, niekas gydymo įstaigose šių sumų neprašo, bet tokia jau ta nerašyta tvarka, kurią pacientai ir medikai sukūrė per keletą dešimtmečių. Viena kita forumo dalyvė bando papūsti prieš vėją: esą kodėl reikia mokėti gydytojui už tai, ką jis privalo daryti? Tačiau kita atrėžia: žinoma, atsidėkoti galima ir kukliau, tačiau iš anksto pinigėlius sumokėti saugiau. 

Taigi paprastas gimdymas, anot forumų dalyvių, kainuoja nuo 800, bet geriau nepagailėti 1 000 litų, Cezario pjūvis – 1 000–2 000 litų, dar būtų gražu 200–400 litų įteikti akušerei ir 100–200 litų – anesteziologui. Paprastai moterys gydytojus pasirenka ir su jais susitaria dėl gimdymo iš anksto.

Už abortą mokama oficialiai

Už abortą, skirtingai nuo gimdymo, visada mokama oficialiai. Nėštumo nutraukimas taikant vietinę nejautrą įvertintas 135 litais, su bendra nejautra – 211 litų. Privačiose įstaigose kainos nuo 3 iki 5 kartų didesnės.

Abortas atliekamas nemokamai tik tuo atveju, jei jis kelia grėsmę moters sveikatai ir gyvybei arba diagnozuotas mirtimi gresiantis vaisiaus apsigimimas. Gydytojų komisijos išvada dėl nėštumo nutraukimo pagal medicinines indikacijas turi būti patvirtinta komisijos narių ir jos pirmininko parašais bei gydymo įstaigos antspaudu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius