Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

„Achemos grupė“ ketina tęsti suskystintų dujų terminalo projektą

„Achemos grupės” prezidento pareigas perėmęs Arūnas Laurinaitis tvirtina, kad po grupės prezidento Bronislovo Lubio mirties pagrindinės koncerno veiklos išliks nepakitusios bent tol, kol paaiškės, kas taps turto paveldėtojais. Toliau vystyti ketinama ir naujausią B.Lubio idėją – nuosavo suskystintų dujų terminalo statybas.
AB „Achema“
AB „Achema“ / „Scanpix“ nuotr.

„Strategija dėl suskystintų dujų terminalo mums yra gerai žinoma, išgvildenta ir šiame etape mes neplanuojame nieko stabdyti. Yra užsakytos visos studijos, yra sudarytos atskiros grupės, kurios dirba prie šio klausimo. Kitų metų vasarą turėtume gauti visas studijas, kuriose bus išaiškinti visi ekonomikos, dydžių, technologijų klausimai, tada priimsime galutinį sprendimą dėl įgyvendinimo tempų, laikų“, – trečiadienį sakė A.Laurinaitis.

Pasak jo, kol kas nesikeis ir kiti B.Lubio plėtoti verslo planai. Veiklos strategiją koncerno plėtojimui iki 2022 metų yra palikęs pats velionis.

„Prezidento vienas iš labai teigiamų bruožų buvo, kad jis kūrė sistemą ir dirbo sistema, o ne atskiri žmonės. Sistema yra likusi, o mums reikės pasižiūrėti tik kelis sistemos momentus, kad ji galėtų toliau sėkmingai dirbti“, – dėstė „Achemos grupės“ laikinasis vadovas.

Tiesa, jis pripažįsta, kad paaiškėjus verslo paveldėtojams šis tas koncerno veikloje gali keistis.

„Bus labai svarbi ir paveldėtojų valia. (...) Tai parodys laikas, tačiau jie turi aiškiai išreikštą velionio valią dėl koncerno išlikimo ir jo vystymosi“, – kalbėjo A.Laurinaitis.

Anot jo, preliminariai planuojama, kad „Achema“ ir toliau laikysis mecenavimo tradicijų.

„Išėjus mylimam prezidentui, jo dvasia, kultūra kompanijoje išliks. Gali keistis masteliai mūsų labdarų. Anksčiau per metus iki 10 mln. litų buvo suteikiama labdaros. (...) Atėjus paveldėtojams reikės su jais derinti dydžius ir kryptis, bet pats principas bus vienas iš prioritetų“, – aiškino „Achemos grupės“ vadovas.

Anot jo, jei Seimas paliks galimybę verslui remti politines partijas, koncernas tęs ir B.Lubio puoselėtą tradiciją kasmet remti ne po vieną politinę partiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius